Chai Dubai tastea teablend thee proeven

Thee proeven: Chai Dubai van Tastea

Chai Dubai

Afgelopen zomer mocht ik al eens thee testen van tastea. Ik schreef er een review over op mijn persoonlijke website Lijf en Lijn. Je kunt de review hier lezen.

Ditmaal probeerde ik de nieuwste thee van tastea namelijk de theeblend  Chai Dubai. Dit is niet zomaar een thee maar een zeer speciale, namelijk een thee met 23k eetbaar bladgoud. Deze limited edition is sinds oktober verkrijgbaar in de webshop van tastea.

Het pakket

Onlangs ontving ik het theepakket. Net zoals de vorige keer was ook dit pakket met zorg ingepakt. Prachtig om te zien en een waar cadeautje om te mogen ontvangen.

De verpakking

Elke thee van tastea zit in een prachtige en bovenal erg handige,  afsluitbare bewaarbus. Dit geeft meteen een erg luxe uitstraling aan de verpakking. Op de bus staat duidelijk beschreven wat voor thee het is, hoe je het kunt bereiden en wat voor ingrediënten erin zitten.

Chai Dubai tastea teablend thee proeven

Kijk hier voor nog meer soorten tastea.

De inhoud

In het blik zit 125 gram theeblend. Dit is losse thee. Je kunt dus zelf doseren hoeveel thee je per keer gebruikt. Als richtlijn staat vermeld om voor een glas van 200 ml. 2,5 gr. theeblend te gebruiken. Dus omgerekend zou je uit 1 bus 50 kopjes thee kunnen maken.

Als je de deksel open doet ruik je meteen de heerlijke geur van de theeblend. Deze thee bevat 23k eetbaar bladgoud wat ook meteen opvalt als je de theeblend bekijkt. Bij de thee zit daarom ook een heus certificaat van echtheid vanwege het 23K bladgoud.

De ingredienten

De theeblend bestaat uit:

  • Zwarte thee Ceylon
  • Groene munt
  • Dadel
  • Cardamom
  • Saffloerbladeren
  • Gemalen cardamom poeder
  • Eetbaar bladgoud

Er is geen aroma aan de thee toegevoegd en de theeblend bestaat voor 100% uit natuurlijke ingrediënten.

Hoe bereid je deze thee?

Het voordeel van losse thee ten opzichte van een  zakje, is dat je het zelf kunt doseren naar je eigen smaak. Simpel gezegd wil je meer smaak, dan kun je meer thee toevoegen. Om losse thee te bereiden, zou  je een thee zeefje  kunnen gebruiken. Hier kun je de thee in doen en het hete water er over heen gieten.

Wat ook handig is om de speciale theebeker van Tastea te gebruiken. Deze beker heb ik zelf al een tijdje in gebruik en ik ben er zeer enthousiast over. In de beker zit namelijk al een zeefje die dienst doet als filter. De beker is dubbelwandig zodat de thee lang warm blijft. Onderaan de beker zit een handig bewaarbakje die je gemakkelijk los kunt draaien. Hier zou je losse thee in kunnen bewaren. De beker is makkelijk schoon te maken. Ik moest zelf wel even wennen aan het klepje (die je open en dicht kunt doen) bovenop de beker.  Ik drink zelf namelijk het liefst uit een glas.

De inhoud van de beker is 400 ml.  De beker is ook zeer geschikt voor bijvoorbeeld fruitwater, koffie, sap, smoothies en meer. De theebeker kan niet in de vaatwasmachine en je dient de theebeker (als hij gevuld is) rechtop te vervoeren.

De smaak

Iets waar ik zelf heel erg benieuwd naar was, is de smaak. Hoe zou dat nu proeven, thee met bladgoud? Maar helaas, bladgoud voegt helaas niks toe aan de smaak.  Het toevoegen van bladgoud aan producten is dus alleen maar om er een feestelijk en luxe tintje aan te geven. De smaak die voornamelijk overheerst is de groene munt. De combinatie van bovenstaande ingrediënten geven samen met de munt een heerlijke, frisse smaak.

De prijs

Een theeblik met Chai Dubai theeblend kost € 34,95. Je kunt de thee hier bestellen. Gebruik hiervoor de kortingscode:  LIJFENLIJN-DUBAI en je korting wordt verrekend.

Let op: Wacht niet te lang als je deze thee graag wilt proeven! De Chai Dubai theeblend is namelijk een limited edition.

Conclusie

Met de feestdagen in het vooruitzicht is deze theeblend een mooi cadeautje om te geven aan een echte theeliefhebber. Het toegevoegde eetbaar bladgoud geeft deze thee een extra feestelijk tintje.  In combinatie met de theebeker heb je een mooi pakketje om onder de kerstboom te leggen. Het toegevoegde eetbaar bladgoud heeft wel als nadeel dat de prijs daardoor ook vrij hoog is.

Anderzijds kun je wel vrij lang met de theeblend. Als je het gebruikt zoals staat beschreven, dan kun je er 50 koppen thee uit halen.  De smaak is erg lekker. De smaak maakt deze thee op dit moment tot mijn persoonlijke favoriet. Dit komt met name door de aanwezige muntsmaak. Hier hou ik erg van. In combinatie met de andere ingrediënten heb je net even weer een andere smaak.

Ben jij nog op zoek naar een speciaal cadeautje voor de feestdagen? De Chai Dubai theeblend is hiervoor een absolute aanrader.

*Bovenstaand pakket heb ik gekregen van Tastea met als doel om de producten te testen en hier mijn eigen en bovenal eerlijke mening over te schrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.