Vergoedingen zorgverzekeraar gewichtsconsulent

Ben je van plan om een gewichtsconsulent te bezoeken? Als deze gewichtsconsulent is aangesloten bij de BGN dan heb je mogelijk recht op een vergoeding hiervoor.

Vergoedingen zorgverzekeraar gewichtsconsulent

Natuurlijk! Ida is aangesloten bij de BGN: Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland. De BGN heeft afspraken met verschillende zorgverzekeraars. Hierdoor kom jij mogelijk in aanmerking voor een vergoeding voor gewichtsbeheersing of voedingsadvies vanuit de ziekenfonds. Deze vergoeding gaat niet ten koste van je eigen risico en wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Gewichtsconsulent vergoeding vanuit aanvullende zorgverzekering

De meeste verzekeraars bieden vanuit de aanvullende zorgverzekering een vergoeding voor gewichtsconsulenten. De aanvullende pakketten met een vergoeding voor gewichtsconsulenten verschillen echter. Vrijwel alle verzekeraars werken met een maximumvergoeding per jaar. Dit bedrag varieert van 50 tot enkele honderden euro’s. Heb je het maximumbedrag voor dit jaar bereikt, dan ontvang je de rest van het jaar geen vergoeding meer voor gewichtsconsulten.

De hoogte van de vergoeding wordt elk jaar opnieuw bepaald en geldt per kalenderjaar. Begin december staan de nieuwe bedragen voor het jaar erop weer online.

Wil je weten of jij recht hebt op een vergoeding voor de gewichtsconsulent? Kijk hiervoor op je verzekeringspolis of kijk op de site van de BGN:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.