Honig kruidenbuiltjes

Nog steeds ben ik op zoek naar een natuurlijk bouillonblokje. Met natuurlijk bedoel ik zonder suiker of nare e-nummers. Tot op heden heb ik deze nog niet gevonden.

Tot mijn grote vreugde vond ik laatst bij de Jumbo in het Honig schap een kruidenbuiltje. Ik check bij alle nieuwe producten altijd de ingrediëntenlijst. Na een aantal maal deze te hebben gelezen kon ik geen vreemde dingen vinden. Ongelofelijk, het zou toch niet…

Honig kruidenbuiltjes

honig kruidenbuiltje

Een kruidenbuiltje te gebruiken om jus of bouillon te maken. Handig in een soort van theezakje  gevuld met kruiden zodat je deze in het water kunt houden om de juiste smaak bouillon te krijgen. In elke verpakking zitten 5 van zulke zakjes. Omdat ze natuurlijk leken heb ik ze gekocht.

Honig kruidenbuiltjes

Toch bij thuiskomst twijfelde ik enorm. Zou deze dan echt natuurlijk zijn… Ik kon het eigenlijk niet geloven. Na een korte surf tocht op het internet (lees binnen 30 seconden) kwam ik al op een site uit waar deze kruidenbuiltjes op stonden als product: “gehard met plantaardige olie” oftewel transvet.

Wat is transvet?

Transvetten – geharde slechte vetten                                                               

Transvetten zijn vetzuren die zijn ontstaan door ze om te bouwen van plantaardige olie tot vast vet. De industrie doet dit omdat gehard vet langer houdbaar is en goed te verwerken is in bijvoorbeeld koeken en snacks. Maar het is erg slecht voor de gezondheid. Het verhoogt het slechte cholesterol in het bloed en verlaagt het goede.

Hmmm, dus toch…. en fabrikanten zijn dus niet verplicht dit op de verpakking te vermelden. Dus wat op het oog zo natuurlijk lijkt, is dit in werkelijkheid dus niet.

Ik heb Honig vervolgens gemaild met mijn vraag of dit ook daadwerkelijk zo is en dit is hun reactie:

“> —–Oorspronkelijk bericht—–
> From: csHonig
> Sent: Tuesday, March 10, 2015 2:27 PM
> To: info@natuurlijkida.nl
> Subject: RE: Honig Kruidenbuiltjes.
>
>
> Geachte mevrouw Jager,
>
> Hartelijk dank voor uw e-mailbericht.
>
> Aan de Kruidenbuiltjes wordt een minimale hoeveelheid geharde plantaardige olie toegevoegd, uitsluitend om stuiven van de kruiden bij de verwerking/productie tegen te gaan.
>
> Wij hopen u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.
>
> Met vriendelijke groet,
>
>
> HONIG CONSUMENTENSERVICE”

Tja…

Natuurlijk koken zonder pakjes en zakjes

Eigenlijk hebben we helemaal geen pakjes of zakjes nodig om te koken. Dus ook geen honig kruidenbuiltjes. Lekker eten koken met verse kruiden is namelijk veel gezonder en lekkerder. Bovendien weet je precies wat er allemaal in je gerecht zit. Maar om te beginnen kan dat wel wat lastig zijn. Dankzij het boek van koken met Karin, leer jij hoe het helemaal anders kan.

Koken zonder pakjes en zakjes dankzij het grote zonder pakjes en zakjes kookboek.

koken zonder pakjes en zakjes

 

 

 

 

2 gedachten over “Honig kruidenbuiltjes

  1. angelique schreef:

    Jammer, ik heb ze gisteren gekocht omdat ik ook op zoek was naar boillonblokjes zonder dat E nummer, helaas zijn die er gewoon niet..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.