Natuurlijk! door de overgang

Vroeg of laat krijgt iedere vrouw er mee te maken: namelijk de overgang. Deze fase is letterlijk een overgangsfase van een vruchtbaar leven naar onvruchtbaarheid. Dit gebeurt niet zomaar van de ene op de andere dag. En gaat geleidelijk. Al met al kan deze hele  overgangsfase wel zo’n 8 tot 10 jaar duren.

In het begin zul je daar nog niet zoveel van merken. Hoeveel klachten je ervaart en hoeveel last je ervan hebt, is voor iedere vrouw weer anders. Elke vrouw beleefd deze fase op haar eigen manier.

Door je al goed voor te bereiden op de overgang en je te verdiepen in wat de overgang nu eigenlijk is, weet je straks precies wat je kunt verwachten en kun je deze fase bovendien al veel sneller herkennen.

Vaak wordt gedacht dat je rond je 50ste in de overgang komt. Ga daar niet vanuit want rond deze leeftijd zit je er vaak al middenin of is deze fase al op zijn eind. Want wist je dat je begin 40 al klachten kunt ervaren die je vaak nog niet direct aan de overgang linkt?

Vrouwen in de overgang

Het is altijd belangrijk om goed op jezelf te passen. Maar in verschillende fasen in het leven van een vrouw, bijv. tijdens de zwangerschap en borstvoedingsperiode, maar ook tijdens de overgang, mag dat best iets meer zijn. Vrouwen in de overgang kunnen door goed voor hunzelf te zorgen op voeding en leefstijl gebied nare overgangsklachten aanzienlijk verminderen.

Moet je maar genoegen nemen met je overgewicht en al die vage en nare overgangsklachten? Is er iets aan te doen?

Ja! Er is iets te doen aan overgangsklachten. Je hoeft dus niet zomaar genoegen te nemen met al die klachten. Wist je dat je door voeding en leefstijl heel veel kunt bereiken op het gebied van de overgang?

Krijg hiermee grip op de overgang  en overgangsklachten door je voeding en leefstijl onder de loep te nemen en waar dat nodig is deze ook aan te passen.

Lees ook:  wat is de overgang?

Natuurlijk! Ida is een gediplomeerd BGN gewichtsconsulent  en gespecialiseerd in voeding en overgang. Ben jij benieuwd wat ik voor jou kan betekenen in deze fase van je leven? Neem dan contact met mij op als je een of meer vragen met ‘ja’ kunt beantwoorden:

  • Heb jij last van overgangsklachten?
  • Ben je graag goed voorbereid op deze nieuwe fase in je leven om deze overgangsjaren zo vitaal en gezond mogelijk door te komen?
  • Kom je aan in gewicht, terwijl je eetpatroon niet veranderd is en nog steeds hetzelfde is als jaren geleden?
  • Of heb je last van die extra kilo’s die je maar niet kwijtraakt?
  • Ben jij door de behandeling van kanker in de overgang geraakt en hierdoor aangewezen om de klachten op een natuurlijke manier aan te pakken?

Meld je dan aan voor mijn persoonlijke begeleiding tijdens de overgangsfase voor een gezond gewicht en waarbij je minder last van overgangsklachten hebt.

Werkwijze

Je staat er niet alleen voor. Samen brengen wij je klachten in kaart en kijken we welke stappen er nodig zijn om te werken aan gewichtsverlies en de door jouw ervaren overgangsklachten te verminderen. Hiervoor vraag ik jou vooraf om een intake vragenlijst in te vullen en om voor een week een voedingsdagboek bij te houden. Hierdoor krijg ik zicht in jouw voedingspatroon en leefstijl.

Er is namelijk een verband tussen voeding, leefstijl en overgangsklachten. Door ongezonde voedingsgewoontes, slechte leefstijl, stress en overgewicht kunnen overgangsklachten ontstaan of kunnen de al bestaande klachten juist erger worden.

Overgewicht tijdens de overgang

Overgewicht alleen al zorgt er indirect voor dat je meer overgangsklachten ervaart. Bovendien geeft overgewicht ook nog eens een verhoogd risico’s op allerlei nare ziektes zoals:

  • Diabetes type 2
  • Hart en vaatziekten
  • Borstkanker

De overgang is meer dan ooit een periode om naar jezelf en je lichaam te luisteren en goed voor je lichaam te zorgen. Door de juiste en goede voeding kun je een mooie start maken om af te vallen en om je hormonen in balans te krijgen.

Waarom Natuurlijk door de overgang

Voor vrouwen in de overgang is het belangrijk om te weten dat je met de juiste voeding en leefstijl veel kunt bereiken op het gebied van overgangsklachten en overgewicht. Maar het kan ook zo zijn dat je geen hormonen mag gebruiken doordat je vanwege de behandeling van kanker in de overgang bent geraakt. Ook in dit geval kan het de moeite lonen om met je voeding en leefstijl aan de slag te gaan.

BGN: beroepsvereniging gewichtsconsulenten Nederland

Check ook nog even je zorgverzekering. Er zijn steeds meer zorgverzekeraars die de BGN gewichtsconsulente geheel of gedeeltelijk vergoeden vanuit hun aanvullende pakket. De vergoedingen voor 2020 staan inmiddels online.

BGN gewichtsconsulenten

*Natuurlijk! Ida is aangesloten bij de BGN: `Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland`. Dit betekent dat de kosten van de door Natuurlijk! Ida aangeboden trajecten,  geheel of gedeeltelijk, kunnen worden vergoed door verschillende zorgverzekeraars. Dit is afhankelijk van de betreffende zorgverzekeraar en het verzekerde pakket. Dit zal niet ten koste gaan van je eigen risico en wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

vrouwen in de overgang

Natuurlijk! Ida voor gewichtsbeheersing en voedingsadvies tijdens de overgang

Meer lezen over de overgang

Wil je meer informatie over de overgang en de typische klachten die hierbij kunnen horen? Lees hier meer over deze fase. Of neem contact met mij op voor persoonlijke begeleiding voor vrouwen in de overgang.