Natuurlijk! door de overgang

De overgang: vroeg of laat krijgt iedere vrouw er mee te maken. Deze fase is letterlijk een overgang van een vruchtbaar naar onvruchtbaarheid leven. Dit gebeurt niet zomaar van de ene op de andere dag. Al met al kan deze fase wel zo’n 8 tot 10 jaar duren.

In het begin zul je daanog niet zoveel van merken. Hoeveel klachten je ervaart en hoeveel last je ervan hebt, is voor iedere vrouw weer anders. Elke vrouw beleefd deze fase op haar eigen manier.

Vrouwen in de overgang

Het is altijd nodig om goed op jezelf te passen. Maar in verschillende fasen  in het leven van een vrouw, bijv. tijdens de zwangerschap, borstvoedingsperiode mag dat best nog iets meer zijn. Dus ook tijdens de overgang.

Moet je maar genoegen nemen met je overgewicht en al die vage en nare klachten? Is er iets aan te doen?

Ja! Er is iets aan te doen en nee je hoeft niet genoegen te nemen met al die klachten. Wist je dat je door voeding en leefstijl heel veel kunt bereiken op het gebied van de overgang? Krijg grip op de overgang door je voeding en leefstijl aan te passen.

Lees ook: wat is de overgang?

Natuurlijk! Ida is een gediplomeerd BGN gewichtsconsulent  en gespecialiseerd in voeding en overgang.

  • Heb jij last van overgangsklachten?
  • Heb je last van die extra kilo’s die je maar niet kwijtraakt?
  • Ben je graag goed voorbereid op deze nieuwe fase in je leven om deze overgangsjaren zo vitaal mogelijk door te komen?

Meld je dan aan voor mijn begeleiding voor een gezond gewicht en waarbij je minder last van overgangsklachten.

Werkwijze

Samen met jou kijken we welke stappen er nodig zijn om te werken aan je gewicht en jouw overgansklachten. Er zit namelijk een verband tussen voeding, leefstijl en overgangsklachten. Ongezonde voeding, slechte leefstijl, stress en overgewicht kunnen namelijk zorgen voor overgangsklachten of bestaande klachten juist verergeren.

Overgewicht alleen al zorgt indirect dat je meer klachten ervaart. Bovendien geeft overgewicht ook een verhoogd risico’s op allerlei nare ziektes zoals:

  • Diabetes type 2
  • Hart en vaatziekten
  • Borstkanker

De overgang is meer dan ooit een periode om naar jezelf en je lichaam te luisteren. Door goede voeding kun je een start maken om af te vallen en om je hormonen in balans te krijgen.

BGN: beroepsvereniging gewichtsconsulenten Nederland

Check ook nog even je zorgverzekering. Er zijn steeds meer zorgverzekeraars die de BGN gewichtsconsulente vergoeden vanuit hun aanvullende pakket.

BGN gewichtsconsulenten

*Natuurlijk! Ida is aangesloten bij de BGN: `Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland`. Dit betekent dat de kosten van de door Natuurlijk! Ida aangeboden trajecten,  geheel of gedeeltelijk, kunnen worden vergoed door verschillende zorgverzekeraars. Dit is afhankelijk van de betreffende zorgverzekeraar en het verzekerde pakket. Dit zal niet ten koste gaan van je eigen risico.

vrouwen in de overgang

Natuurlijk! Ida voor gewichtsbeheersing en voedingsadvies tijdens de overgang