Natuurlijk! door de overgang

Vrouwen in de overgang: vroeg of laat krijgt iedere vrouw er mee te maken. Namelijk de overgang. Deze fase is letterlijk een overgangsfase van een vruchtbaar leven naar onvruchtbaarheid. Dit gebeurt niet zomaar van de ene op de andere dag. En gaat geleidelijk. Al met al kan deze hele  overgangsfase wel zo’n 8 tot 10 jaar duren.

In het begin zul je daar nog niet zoveel van merken. Hoeveel klachten je ervaart en hoeveel last je ervan hebt, is voor iedere vrouw weer anders. Elke vrouw beleefd deze fase op haar eigen manier.

Door je al goed voor te bereiden op de overgang en je te verdiepen in wat de overgang nu eigenlijk is, weet je straks precies wat je kunt verwachten.

Vrouwen in de overgang

Het is altijd belangrijk om goed op jezelf te passen. Maar in verschillende fasen in het leven van een vrouw, bijv. tijdens de zwangerschap en borstvoedingsperiode, maar ook tijdens de overgang mag dat best iets meer zijn.

Moet je maar genoegen nemen met je overgewicht en al die vage en nare klachten? Is er iets aan te doen?

Ja! Er is iets te doen aan overgangsklachten. Je hoeft dus niet zomaar genoegen te nemen met al die klachten. Wist je dat je door voeding en leefstijl heel veel kunt bereiken op het gebied van de overgang?

Krijg hiermee grip op de overgang  en overgangsklachten door je voeding en leefstijl onder de loep te nemen en waar nodig ook aan te passen.

Lees ook: wat is de overgang?

Natuurlijk! Ida is een gediplomeerd BGN gewichtsconsulent  en gespecialiseerd in voeding en overgang.

  • Heb jij last van overgangsklachten?
  • Heb je last van die extra kilo’s die je maar niet kwijtraakt?
  • Kom je aan, terwijl je eetpatroon nog steeds hetzelfde is als jaren geleden?
  • Ben je graag goed voorbereid op deze nieuwe fase in je leven om deze overgangsjaren zo vitaal en gezond mogelijk door te komen?

Meld je dan aan voor mijn persoonlijke begeleiding voor een gezond gewicht en waarbij je minder last van overgangsklachten hebt.

Werkwijze

Samen met jou kijken we welke stappen er nodig zijn om te werken aan je gewicht en jouw overgansklachten. Er zit namelijk een verband tussen voeding, leefstijl en overgangsklachten. Ongezonde voeding, slechte leefstijl, stress en overgewicht kunnen namelijk zorgen voor overgangsklachten of bestaande klachten juist verergeren.

Overgewicht tijdens de overgang

Overgewicht alleen zorgt er indirect voor dat je meer klachten ervaart. Bovendien geeft overgewicht ook een verhoogd risico’s op allerlei nare ziektes zoals:

  • Diabetes type 2
  • Hart en vaatziekten
  • Borstkanker

De overgang is meer dan ooit een periode om naar jezelf en je lichaam te luisteren. Door goede voeding kun je een start maken om af te vallen en om je hormonen in balans te krijgen.

BGN: beroepsvereniging gewichtsconsulenten Nederland

Check ook nog even je zorgverzekering. Er zijn steeds meer zorgverzekeraars die de BGN gewichtsconsulente geheel of gedeeltelijk vergoeden vanuit hun aanvullende pakket.

BGN gewichtsconsulenten

*Natuurlijk! Ida is aangesloten bij de BGN: `Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland`. Dit betekent dat de kosten van de door Natuurlijk! Ida aangeboden trajecten,  geheel of gedeeltelijk, kunnen worden vergoed door verschillende zorgverzekeraars. Dit is afhankelijk van de betreffende zorgverzekeraar en het verzekerde pakket. Dit zal niet ten koste gaan van je eigen risico.

vrouwen in de overgang

Natuurlijk! Ida voor gewichtsbeheersing en voedingsadvies tijdens de overgang