Over Natuurlijk! Ida

Wie is het gezicht achter Natuurlijk! Ida?

De persoon achter Natuurlijk! Ida, dat ben ik. Mijn naam is Ida Jager. Samen met mijn man en 4 kinderen woon ik in Surhuisterveen. Een dorp gelegen net op de grens van  Friesland en Groningen. Ik heb een grote interesse voor voeding en leefstijl. Deze interesse geef ik graag door aan andere mensen. Als gediplomeerd BGN gewichtsconsulent kan ik mijn passie omtrent voeding en leefstijlcoaching bij overgewicht, overbrengen op anderen.

Natuurlijk Ida

Hoe ontstond mijn passie in voeding en leefstijl?

Na een stressvolle periode in mijn leven kreeg ik veel klachten. Deze klachten gingen maar niet over. Een aantal doktersbezoekjes en bloedonderzoeken volgden, maar die leverden niks op. Uiteindelijk kwam ik bij een natuurarts. Vanaf die periode ben ik gaan ervaren dat veel klachten kunnen verminderen en zelfs helemaal verdwijnen door je eetpatroon en leefstijl aan te passen/veranderen. Het gevolg: veel lekkerder in je vel zitten, gewichtsverlies en je gezonder voelen.

Begin 2014 ben ik daarmee begonnen. Heel wat uren heb ik doorgebracht op het internet. Heel langzaam ben ik begonnen met mijn eetpatroon aan te gaan passen. Het ene voedingsmiddel vervangen voor het andere. Daarna waren de suikers aan de beurt. Lees: “de slechte, toegevoegde” suikers uit mijn eten bannen. Koekjes, snoep, chocolade, wit brood, enz. Fruit toe te voegen en dagelijks meer groente te eten dan de aanbevolen dagelijkse 250 gram.

Meer weten over suiker? Neem eens een kijkje op de suikerbank. De informatieve website die ik heb opgezet gaat over suiker en wat een teveel aan suiker met je doet.

Heel snel kreeg ik hier aardigheid in omdat ik voelde dat ik minder moe was en mijn bloedsuikerspiegel geen pieken meer had. Steeds meer ben ik dit aan het uitbreiden en momenteel ben ik erg veel op een natuurlijke wijze eten aan het koken. Natuurlijk houdt voor mij in:  koken zonder pakjes en zakjes en met natuurlijke producten, kruiden en veel verse groenten.

laat voeding je medicijn zijn

Gewichtsconsulente: gewichtsbeheersing, voedingsadvies en leefstijlcoaching bij overgewicht

Al vrij snel kreeg ik de behoefte om ‘iets’ met voeding te willen doen. Ik hou er van om mensen te helpen. Om ze te adviseren, inspireren en te motiveren met mijn kennis. Kortom een opleiding richting voedings- en leefstijlcoaching bij overgewicht, dat was wat ik wilde.

Begin 2015 ben ik daarom begonnen met de studie gewichtsconsulente.  En met succes! Sinds begin 2016 ben ik een BGN gediplomeerd gewichtsconsulent en zelfstandig ondernemer. Nu begeleid ik cliënten die hun eetpatroon en leefstijl graag aan willen passen en hierdoor graag een gezonde leefstijl er op na willen houden. Met als doel lekkerder in je vel zitten, beter slapen, om kunnen gaan met stress of die onnodige kilo’s voorgoed kwijt te raken. Dit valt niet altijd mee voor de meesten. Graag ben ik de stok achter de deur.  Ieder mens is uniek en daarom stel ik voor iedere cliënt een persoonlijk plan op en werken we samen naar dat doel.

Ook kan voeding ingezet worden om klachten te verminderen of zelfs te voorkomen. Ook tijdens de overgang is het belang van voeding gebleken. Zo zijn er producten die je klachten juist verergeren en zijn er voedingsmiddelen die overgangsklachten juist verminderen. Hierbij kan ik ook begeleiding bieden.

Na twee jaar hier in het dorp Surhuisterveen als gewichtsconsulente te hebben gewerkt, was het voor mij tijd om uit te breiden. Om nog meer mensen te kunnen helpen met voedings- en leefstijlcoaching bij overgewicht, werk ik nu ook online. Middels persoonlijke e-coaching maak ik het voor iedereen mogelijk om aan een gezonde leefstijl te werken ongeacht je woonplaats.

Gevolgde opleidingen, cursussen, trainingen over voeding en leefstijl

Op het gebied van voeding en leefstijl is zoveel mogelijk. Naast dat ik het zelf heel erg leuk vind om mij hier in te blijven ontwikkelen en groeien, dien ik mij ook te houden aan de scholingsplicht die de BGN (beroepsvereniging gewichtsconsulenten Nederland) hier aan stelt. Dit is natuurlijk alleen maar goed. Zo weet jij als cliënt dat je de juiste begeleiding krijgt van iemand met de nodige kennis over overgewicht, voeding en een gezonde leefstijl.

De afgelopen jaren heb ik de volgende opleidingen, cursussen, trainingen en themadagen positief afgerond op het gebied van voeding, leefstijl en coaching:

 • 2021→ HBO module Algemene psychologie ~ NCOI Opleidingen
 • 2020→ Verdiepingsdag beweegstimulering bij chronische aandoeningen en kanker ~ A Plus opleidingen
 • 2020→ Verdiepingsmodule Rouw en Verlieskunde ~ A Plus opleidingen
 • 2020→Energetisch Morfologische Bloedtest (EMB) ~ Ortho health foundation
 • 2020→Voeding en overgang ~ Civas
 • 2020→ Themadag: Psyche & Gewicht, Emotie eten en Voedingspsychologie ~A Plus opleidingen
 • 2019→Remissiecoach: coaching tijdens en na kanker ~ A plus opleidingen
 • 2019→Verdiepingsmodule Emotie-eten ~ Loi
 • 2019→ Stress en burn-out coach ~ Laudius
 • 2019→ Verdiepingsdag Vrouwen en hormoonhuishouding ~ A plus opleidingen
 • 2018→ Brisk walking trainer ∼ A plus opleidingen
 • 2018→ Slaapcoaching ∼ A plus opleidingen
 • 2016→ Smartsize me ∼ Brickhouse academy
 • 2016→ 6- daagse training allround leefstijlcoach: coachingsvaardigheden voor de gewichtsconsulent ∼ Gewoon leven nu
 • 2016→ Workshop sweet control ∼ Visiom Academie
 • 2016→ Gewichtsconsulent incl. praktijkdag coaching ∼ NTI

afvallen online programma leefstijl gewichtsconsulente

afvallen online programma leefstijl gewichtsconsulente

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.