Succesverhalen

Hier op deze pagina staan persoonlijke succesverhalen van en over  leuke en gedreven mensen die ik inmiddels persoonlijk heb mogen begeleiden en coachen naar een gezonde leefstijl en bij het afvallen.

Deelneemster wandel je puur gezond slank 1 op 1

Vrouw, 37 jaar- anoniem

“Ik zocht al een tijdje naar iets wat mij kon helpen om uit mijn vastgeroeste sleur kon helpen en kwam jouw programma tegen wandelen en voeding advies en vond het helemaal passen. Nu ik het programma heb doorlopen ben ik heel blij dat ik het heb gedaan en voel me een stuk lekkerder in mijn vel en voel me vertrouwd genoeg om er zelf mee verder te gaan ik heb genoten van de frisse lucht en kan het zeker aan anderen aanbevelen die van buiten zijn en wandelen houden met wat hulp bij je voedingspatroon nodig hebben”.


Deelneemster wandel je puur gezond slank groepsprogramma

Vrouw, 47 jaar – anoniem

“Ik heb 8 weken het programma Wandel je Puur Gezond slank gevolgd. Het was een goede stok achter de deur om elke keer te gaan wandelen. Elke week kregen we een kaart met goed bruikbare tips om eet- en leefstijl te veranderen. Ida was altijd beschikbaar als je vragen had of advies nodig had.”


 

Uit de praktijk

Vrouw, 41 jaar- anoniem

“Ik heb het e-coachingstraject bij Ida gevolgd. Na een telefonische intake kreeg ik een map met veel informatie toegestuurd. We hebben over een aantal maanden verspreid een paar telefonische consults gehad waarbij ik kon bespreken waar ik tegenaan liep en Ida had altijd goede tips. Ik kon aan het einde van elk gesprek steeds weer aangeven wanneer ik weer wilde bellen. Het was echt maatwerk. Tussendoor smste ze me elke week een herinnering om me te wegen. Ik vond het fijn om te leren afvallen op een natuurlijke, gezonde manier zonder calorieën te tellen. Bij moeilijke momenten mocht ik Ida altijd een berichtje sturen. Ik heb haar als heel betrokken ervaren.”


EETBUIEN

Veel vrouwen zijn er wel bekend mee. Vaak zijn eetbuien herkenbaar tijdens de maandelijkse periode.
Heb je er vaak of juist erg veel last van dan kan het verstandig zijn om je eetpatroon eens in kaart te brengen. Wist je bijv. dat veel eetbuien voortkomen uit een streng dieet of lijnpogingen?

Deze eetbuien steken dan vaak op de namiddag of ‘s avonds de kop op. Dit is een teken van je lichaam dat het te weinig krijgt. Erg vervelend want juist nu je denkt zo goed bezig te zijn gooien de eetbuien dit weer door de war. Je lichaam neigt dan vaak naar suikerrijk en vet eten.

Momenteel begeleid ik een jonge vrouw die al jaren af en aan kampt met eetbuien en last heeft van overgewicht. Haar overgewicht was de reden dat ze mijn hulp inschakelde.

Door haar hele eetpatroon in kaart te hebben gebracht en haar emotiedagboek te hebben geanalyseerd, blijkt dat ze last van eetbuien heeft in die periodes dat ze op dieet is. Door overdag weinig te eten werden deze eetbuien ‘s avonds uitgelokt.

Het is belangrijk om eerst de oorzaak van de eetbuien te achterhalen en aan te pakken. Ook al eet je overdag nog zo gezond, door deze eetbuien kun je vroeg of laat toch last krijgen van die overtollige kilo’s.

Heb jij ook last van eetbuien? En zou je graag je eetpatroon eens in kaart willen brengen? Dan is een voedingsanalyse wat voor jou.

Je zegt dat je gezond eet maar is dat eigenlijk wel echt zo? En wat is gezond? Misschien eet je wel te veel of just te weinig. Wil je graag weten hoe het met jouw voedingspatroon is gesteld? Dan is een eenmalige voedingscheck iets voor jou!

Een voedingsanalyse is een eenmalig consult waarbij ik, aan de hand van een door jou ingevuld voedingsdagboek, jouw eetpatroon in kaart breng. Met een voedingsanalyse weet je waar je aan toe bent. Het kan een bevestiging geven van dat je goed bezig bent en daarnaast kan het je juist die punten opleveren voor verbetering.

Ook geef ik je handige tips en advies en is er ruimte voor jouw persoonlijke vragen. Kijk voor meer informatie op: https://www.natuurlijkida.nl/voedingsdagboek-analyse/


DE KNOP OMZETTEN – VERHAAL UIT DE PRAKTIJK

Vanmorgen ontving ik een blij berichtje van een cliënt. Het leek me wel mooi om dit verhaal even te delen met jullie.

Begin Januari is voor veel mensen de start om aan de slag te gaan met afvallen. Zo ook voor mijn cliënt, die halverwege Januari bij mij in de praktijk kwam voor een intakegesprek. Ze wilde afvallen: Zij had in het verleden al van alles geprobeerd maar sinds de zomer van 2018 kwamen de kilo’s er alleen nog maar bij…

Ik bracht alles in kaart. Waar stond ze nu? Wat had ze in het verleden bereikt? En wat wilde ze bereiken? Vanuit hier gingen we samen aan de slag. Stap voor stap want dat is de manier waarop ik werk. Met de focus op die punten waar dat op dat moment nodig was.

Toch duurde het nog even voordat de knop bij haar omging. Tijdens een consult was ze zelfs aangekomen ipv afgevallen. Geen probleem want ik zie dat soms wel eens vaker gebeuren in het begin. Ik weet dat dat helemaal goed komt. Cijfertjes op de weegschaal zijn namelijk niet het allerbelangrijkste, er zijn meer dingen die minstens zo belangrijk zijn. Maar op dat moment is waarschijnlijk bij haar de knop omgegaan.

Vanmorgen kreeg ik dus een appje. Na haar wekelijkse weegmoment wilde even wat met mij delen. Ze is nu in totaal al 5 kilo afgevallen. Ik ben ontzettend trots op haar. Mede omdat ik weet hoe moeilijk de afgelopen maanden voor haar waren.

Dus niks is onmogelijk en alles is te bereiken als die knop maar eenmaal is omgezet.


Succesverhaal uit de praktijk

Geke, 49 jaar.  In een korte periode 3,9 kilo afgevallen door gebruik van het lijf en lijn korte traject.

Ik ben een vrouw van 49 jaar
De afgelopen twee jaar zat ik niet lekker in mijn vel.
Ik had slaapproblemen en s’avonds veel behoefte aan zoetigheid.
Verschillende diëten heb ik wel geprobeerd maar dat bood niet de oplossing
Wat ik nodig had was een gezonde lifestyle
Dus ging ik op zoek en kwam terecht bij natuurlijkida.nl
Dat sprak me gelijk aan, afvallen op een natuurlijke manier puur & gezond
Na de site verder te hebben bekeken besloot ik een afspraak te maken.
Niet lang daarna kwam Ida bij mij thuis, samen hebben we een voedingspatroon ontwikkeld
Wat precies bij mij past.
Ik heb gekozen voor het pakket: kort puur & gezond.
Dit hield in: vier consulten waarbij ik werd gewogen, mijn vet percentage werd opgemeten, waarbij we ook nog hebben gekeken naar de spiermassa, bmr en bmi.
Verder kreeg ik 8-stappenkaartjes en een fruitpakket (die per post werd bezorgd)
vie de mail kreeg 8 weken lang informatie, recepten en tips
Ook mocht ik Ida altijd bellen of appen als ik vragen had.
Zo heb ik haar een keer gevraagd of ze ook een recept had voor gezonde hapjes voor bij een verjaardag.
Nou dat heb ik geweten!
Dezelfde avond kreeg ik wel vijftien berichtjes met recepten
Kortom ik ben erg tevreden met de manier waarop ida mij heeft geholpen
Door haar ben ik bewuster gaan eten en bewegen
En ook heb ik meer energie gekregen
Ik kan er weer volop tegen aan!


succesverhalen uit de praktijk