Slaapcoach Natuurlijk! Ida: De natuurlijke weg naar slaap

Iedereen doet het. Je kan ook niet zonder. Slaap is een levensbehoefte, zonder slaap zou je namelijk niet kunnen leven. Je slaap heb je nodig zodat je hele lichaam en brein zich kan herstellen van de dag zodat je de volgende dag weer uitgerust en vol energie aan de dag kunt beginnen. Als dit proces nacht op nacht verstoord wordt, zul je op een gegeven moment klachten gaan ontwikkelen. Dit begint vaak met een moe en niet uitgerust gevoel maar kan op langere termijn ernstige klachten tot gevolg krijgen.

je merkt pas hoe belangrijk het is als je niet kunt slapen.

Heb jij last van een slaapprobleem? Val je wel in slaap maar heb je moeite met doorslapen? Of lig jij eerst tijden te woelen voordat je eindelijk in slaap valt?

Nu is het tijd om je slaapprobleem aan te pakken

Vaak worden er slaappillen voorschreven als je met een slaapprobleem naar de huisarts gaat. Maar de eigenlijke oorzaak wordt daar niet mee aangepakt. Want wat is nu de oorzaak ervan dat jij niet kunt slapen? Als slaapcoach vind ik het zeer belangrijk om deze oorzaak uit te zoeken.

Wekker

Waarom slaappillen slikken, als je ook de oorzaak van het slaapprobleem aan kunt pakken?

Vele oorzaken van het slaapprobleem zijn op te lossen zonder pillen. Met slaapmedicatie heb je er vaak weer een probleem bij. Het heeft namelijk een verslavende werking en daardoor is het heel moeilijk om er weer mee te stoppen.

Perfect slapen in 7 stappen

⇒Lees ook: Perfect slapen in 7 stappen

Waarom slaapcoaching?

Slaapcoaching is een laagdrempelige manier om je slaapprobleem in kaart te brengen.  Met behulp van een slaapcoach werk jij stap voor stap naar een natuurlijk slaappatroon toe.  Slaapcoaching is geschikt voor jou als jij:

 • Moeilijk in slaap kunt komen
 • ‘s Nachts vaak wakker wordt
 • ‘s Nachts veel piekert
 • Het gevoel hebt niet uitgerust te zijn als je opstaat
 • zelf het gevoel hebt dat je slaappatroon afwijkt
Ik help je graag om de vicieuze cirkel te doorbreken

Slaapcoaching: hoe werkt het?

 • Na jouw aanmelding plannen we een datum voor een telefonisch kennismakingsgesprekje van zo’n 15 min. Dit is een kosteloos en vrijblijvend gesprek. Hierin kun jij mij wat vertellen over jouw slaapprobleem en wat je verwachtingen zijn en ik kan vertellen wat ik voor jou zou kunnen betekenen.
 • Als je na dit gesprek besluit om voor mijn slaapcoaching te kiezen, dan maken we een afspraak voor het intakegesprek. Vooraf aan dit gesprek ontvang je een link naar een online intakeformulier wat je alvast in kunt vullen. Ook vraag ik van jou om 1 week lang een slaap/leefstijldagboek bij te houden. Ook deze kun je online bijhouden.
 • Tijdens het telefonisch intakegesprek van 60 ‘a 90 min. gaan we in gesprek om te kijken wat de oorzaak kan zijn van jouw slaapproblemen. Na dit gesprek krijg je via de mail het plan van aanpak toegestuurd.
 • Daarna zullen we tijdens losse consulten telefonisch contact hebben over het opgestelde plan. We kijken hierbij wat werkt en wat aangepast kan worden. Meestal zijn er zo’n 2 á 3 vervolgconsulten nodig.
 • Het kan zijn dat jouw slaapproblemen deel uitmaken van een grotere oorzaak. Een oorzaak wat niet in 2 of 3 consulten is op te lossen. Dit laat ik altijd duidelijk weten. Bij Leefstijl gerelateerde problemen is er een combinatie van coaching mogelijk.
 • Vermoed ik een andere oorzaak waarbij ik geen hulp kan bieden, dan zal ik dit ook met jou bespreken en eventueel doorverwijzen naar een huisarts.

Slaapcoaching, wat kost het?

 • Telefonisch kennismakingsgesprek is gratis
 • Intake gesprek van 60 tot 90 minuten  € 55
 • Vervolg consult van 30 tot 45 minuten € 25
 • Eenmalig consult slaapcoaching 45 min. € 30
 • Slaapcoaching in combinatie met gewichtsbeheersing, zie tarieven voor online gewichtsconsulente

Aanmelden voor slaapcoaching

Om je aan te melden voor online slaapcoaching kun je onderstaand contactformulier invullen. Ik neem hierna zo spoedig mogelijk contact met jou op om een eerste kennismakingsgesprek in te plannen.

Meer informatie over slaap

⇒Kijk hier voor nog veel meer informatie over slaap.