Voeding en beweging: Puur gezond en natuurlijk in beweging leefstijlprogramma

Het ‘Puur Gezond en natuurlijk in beweging’ programma richt zich op de combinatie van voeding en beweging. Persoonlijke coaching op het gebied van voeding en beweging in Surhuisterveen. Wat je reden nu ook is: Of je nu meer wilt bewegen, conditie opbouwen, werken aan je leefstijl of wat kilo’s kwijtraken is. Is de sportschool voor jou nog een te grote stap maar wil je wel graag sporten? En wil je bovendien graag alles weten rondom een gezonde en verantwoorde voeding en leefstijl?

Voeding en beweging: Persoonlijk Puur Gezond wandel programma

Hugo de Jonge noemde het gelukkig al in de persconferentie van vorige week: “we kunnen zelf ook wat doen!”

Genoeg bewegen, gezond eten en voldoende ontspannen. Dat is nu extra belangrijk om lichaam en geest in vorm te houden! Elke dag 30 minuten bewegen, betekent dat je weerstand binnen enkele weken al beter is.

Paul Blokhuis

Hiermee doelde hij erop dat we zelf aan de slag kunnen gaan met onze voeding- en leefstijl om ons immuunstysteem te versterken en hiermee bijvoorbeeld de kans op corona te verkleinen.

Zie hier het filmpje:

Puur gezond in beweging draait niet alleen om meer bewegen, want je gaat ook aan de slag met gezonde voeding en coaching op het gebied van leefstijl. De combinatie van voeding en beweging

Kom dan meedoen met het persoonlijke 9 weken Puur Gezond een natuurlijk in beweging leeftstijlprogramma.

In 9 weken leer jij alles volgens de 8 stappen van Puur Gezond: Van tussendoortjes, ontspanning en bewegen tot lunch en diner. Ook kom je daadwerkelijk in beweging. Want we gaan namelijk voor een periode van 7 weken elke week op een vaste dag/tijdstip een uur samen wandelen

Personal coaching  op het gebied van voeding en beweging. Kijk wat deze combinatie in 10 weken voor jou kan betekenen. Je zal versteld staan van het resultaat.

Kom in beweging ga wandelen

Wandelen is erg gezond voor lichaam en geest. Regelmatig wandelen maakt je fit en zorgt er voor dat je bloeddruk daalt, waardoor de kans op hartklachten daalt. Verkleint de kans op botontsteking, bestrijdt botontkalking, helpt je cholesterol te verlagen, verlaagt de kans op botkanker, maar misschien nog belangrijker door wandelen ga je beter in je vel zitten. Waardoor je meer zelfvertrouwen krijgt

Dit programma is geschikt voor jou als je:

 • Graag wilt werken aan een gezonde leefstijl.
 • Dit door je voedingspatroon aan te passen in combinatie met bewegen.
 • In een relatief korte periode een enorme stap vooruit wilt maken zowel qua conditie als in je voedings en leefstijl.

Ben je vaak moe, zit je niet lekker in je vel, heb je weinig energie, wil je werken aan je leefstijl en conditie? Dan is dit 9 weken durend traject echt iets voor jou!

Waarom de combinatie van voeding en beweging?

Je voeding aanpassen kan je veel gezondheidsvoordelen opleveren. Er ook bij bewegen blijkt voor de meeste mensen vaak lastig. De stap naar de sportschool is nog te groot of ze hebben geen maatje om samen te bewegen. En de stok achter de deur ontbreekt.

Je voeding en leestijl aanpassen in combinatie met beweging levert je een nog grotere sprong vooruit op, namelijk:

 • Bouw conditie op
 • Leer jezelf te voeden in plaats van te vullen
 • Meer bewegen is minder zitten
 • Bewegen geeft ontspanning en is daarmee stress verlagend.
 • Verhoog je immuunsysteem
 • Je lichaam wordt strakker
 • Je zult je veel fitter voelen

Wist je dat 5 % gewichtsverlies je al gezondheidswinst kan opleveren?

Dit is nog maar een korte lijst, maar er zijn nog veel meer redenen. Kijk en ervaar wat dit met je gezondheid doet in relatief korte tijd.

voeding en bewegen programma surhuisterveen

Hoe zien deze 9 weken eruit?

 • WEEK 1 VAN HET PUUR GEZOND EN natuurlijk in beweging PROGRAMMA

Dit is de start van het puur gezond en natuurlijk in beweging programma. Deze week hebben we het intakegesprek, krijg je een lichaamsmeting, tips, advies en handvatten voor een gezonde voedings- en leefstijl. Tevens ontvang je een persoonlijke cliëntenmap met allerlei informatie en de persoonlijke metingen. Dit gesprek zal plaatsvinden in het Vleckehûs of als je in de omgeving van Surhuisterveen woont kan ik ook bij jouw thuis langskomen.

 • WEEK 2 T/M WEEK 8

Vanaf week 2 t/m week 8 zullen wij op een vaste dag en tijdstip, elke week een uur samen gaan wandelen. Het maakt hierbij niet uit wat je conditie is. Ik pas het wandeltempo volledig aan jouw aan. Na deze weken zul je een enorme vooruitgang merken. Na de wandeling krijg je van mij een stappenkaart van Puur Gezond. Hier staat de stap van de week op. Hier ga je mee aan de slag. Ook ontvang je tijdens deze weken elke maandag per email een compleet uitgewerkte stap van het Puur Gezond programma.

In week 4 hebben we tussentijds nog even een weegmoment.

 • WEEK 9 EVALUATIEGESPREK

In deze laatste week sluiten we af met een evaluatiegesprek. We bespreken nog even de 8 stappen van Puur Gezond, we meten de vooruitgang  en bespreken hoe jij deze weken hebt ervaren. Dit gesprek zal weer plaatsvinden in het Vleckehûs of bij jouw thuis.

Samen in beweging komen?

Lijkt jou dit leuk maar zou je liever samen met een vriendin, buurvrouw of zus dit puur gezond en natuurlijk in beweging programma volgen? Dat kan! Het intake- en afsluitend gesprek is wel individueel. De  wekelijkse wandelingen volg je samen.

wandelen in het bos om beter te slapen

Doe jij ook mee? Schrijf je dan in via onderstaand inschrijfformulier en daarna zal ik telefonisch contact met je opnemen.

Alles op een rijtje

 • Start: Wanneer jij wilt. Informeer naar de mogelijkheiden.
 • Locatie: Surhuisterveen
 • Duur: 9 weken achtereen 1x per week hebben wij persoonlijk contact. Daarnaast kun je tijdens deze 9 weken je vragen of dingen waar je tegenaan loopt in whats app stellen.
 • Prijs: € 135 of € 125 als je dit programma samen met iemand anders volgt.
 • Incl. intake, lichaamsanalyse, eetmaatje, 7x wandelen, persoonlijke cliëntenmap, 8 stappenkaartjes van PuurGezond, aanvullende tips, recepten en informatie.
 • 8 weken lang elke week per email een nieuwe stap volgens het Puur Gezond stappenplan.

VOOR DE SNELLE AANMELDERS

 • Meld jij je nog in 2020 aan zodat je in het nieuwe jaar meteen kunt starten? Dan ontvang je ook nog een magnesium pakketje voor 5 voetenbaden. En gratis de online cursus: ‘werken aan je weerstand’ van puur gezond.

Vergoeding

Ben jij aanvullend verzekerd? Natuurlijk! Ida is aangesloten bij de BGN, dit betekend dat bovenstaand traject mogelijk door jouw ziektekostenverzekering, geheel of gedeeltelijk, vergoed wordt. De hoogte is afhankelijk van de zorgverzekeraar en het verzekerde pakket. Deze vergoeding gaat niet ten koste van je eigen risico. Start in 2020 en maak daarbij nog gebruik van de vergoeding van dit jaar.

Wandelen en aansprakelijkheid

Het tijdstip/dagdeel van het wandelen wordt vooraf afgesproken en ingepland. Tijdens schoolvakanties is het alleen mogelijk om ‘s avonds te wandelen.

Let op: Hoewel wandelen een vorm van beweging is met weinig kans op blessures, is deelname aan dit leeftstijlprogramma geheel voor eigen risico.
Natuurlijk! Ida is niet aansprakelijk voor enig lichamelijk letsel. Besef voordat je je opgeeft dat dit een leeftijlprogramma is van aansluitend 9 weken. De wandelingen gaan elke week gewoon door. Ook als het regent of koud is. Mocht het echt een keer niet lukken (storm/onweer/ziekte, enz.) dan zal het wandelen komen te vervallen en op een ander moment plaatsvinden.

CONTACT

Wil je ook meedoen aan ook meedoen of heb je vragen of opmerkingen? Gebruik onderstaand contactformulier om contact met mij op te nemen.

Of gebruik onderstaand contactformulier:

puurgezond