online boodschappen doen

Gastblog: Gaan online boodschappen doen en een gezonde levensstijl samen?

Misschien ben je er nog helemaal niet bekend mee, maar online boodschappen doen is meer dan een hype. Steeds meer mensen bezoeken niet langer een fysieke supermarkt, maar geven de voorkeur aan de online websuper. In dit artikel bespreken we kort een aantal trends rondom boodschappen doen via internet en bekijken we hoe ‘gezond’ dit eigenlijk is.

De online supermarkt

Sinds een aantal jaren beschikken o.a. Albert Heijn, PLUS en de Boni al over een eigen bezorgservice. Sinds kort zijn ook supermarkten als COOP, Jumbo en DEEN toegetreden tot deze markt. Dit zijn stuk voor stuk gevestigde namen die nu naast hun lokale winkels eigenlijk door heel Nederland boodschappen bezorgen (gebruik de postcodecheck op de website van jouw favoriete supermarkt om te kijken of er ook bij jou thuis wordt bezorgd). Nieuwe innovatieve bedrijven als Picnic zijn er ook. Dit zijn bedrijven die puur en alleen online hun assortiment aanbieden. Geen stenen winkels meer, maar puur via internet verkopen. Als consument bepaal jij wat je fijn vind. Dit is voor iedereen anders natuurlijk. Online boodschappen doen heeft een aantal voordelen zoals de prijs, assortiment en bezorging. Hieronder lees je daarover meer.

Online boodschappen doen

Naast de supermarkten zijn er natuurlijk ook slagerijen, bakkers, vishandelaren en kaasboeren die hun waar online proberen te verkopen. Steeds meer consumenten laten dit soort winkels links liggen, en dat is natuurlijk zonde. Concepten als boodschappenspot.nl brengen deze markt juist weer in kaart om dit stukje Hollandse cultuur te behouden op lange termijn. Bestel jij je brood bij de online bakker? Of vlees bij de lokale online slagerij? Nee? Neem dan eens een kijkje op boodschappenspot en vind uit wat de mogelijkheden zijn bij jou in de buurt.

Het assortiment en bezorging

Loop jij ook wel eens in een supermarkt en zijn net de producten verkocht die jij wilt kopen? Dat probleem heb je niet online. In de webshop is altijd voorraad. Dit komt omdat bezorging vaak een dag (of twee) later gebeurd. Zo heeft de supermarkt tijd om de voorraden die eventueel zijn uitverkocht weer aan te vullen en jouw bestelling compleet te maken voordat de bezorgers bij je thuis komen. Over de bezorging gesproken. Je kiest als klant altijd zelf de dag en het globale tijdstip dat de bezorgservice bij jouw aan huis komt om de boodschappen af te leveren. Je hebt dus volledige controle over je aankoop. En het is populair, heel populair. Dit is o.a. terug te zien in de recente GFK cijfers over deze markt.

Is zo’n online websuper wel gezond?

Het laten bezorgen van boodschappen scheelt een hoop tijd en ergernis. Natuurlijk mis je wel een stukje sociaal contact en natuurlijk; Beweging! Echter, uit recent onderzoek blijkt dat mensen via internet veel gezondere producten bestellen. De impulsaankopen blijven achterwege en er worden alleen producten besteld die men ook echt nodig heeft. In de webshop van de supermarkt is per product ook een duidelijke ingrediëntenlijst beschikbaar. Zo wordt je als consument steeds meer bewust van wat je nou precies koopt en eet.

Goedkoop boodschappen bestellen

Als laatste is het natuurlijk ook belangrijk om eens in te zoomen op de prijzen van de boodschappen. Ben je online echt goedkoper uit? Het antwoord daarop is; Ja. Door goed prijzen te vergelijken kun je flink besparen. Online gelden dezelfde aanbiedingen als in de winkel (denk aan 1+1 gratis, 50% korting op een product naar keuze of een spaaractie. Door gebruik te maken van een kortingscode van Albert Heijn of COOP actiecode kun je extra besparen op bijvoorbeeld servicekosten of bezorgkosten. Wist je dat er elke week een nieuwe supermarkt folder uitkomt? Hierin staan de wekelijkse reclame artikelen die je ook online kunt bestellen. Ben je overtuigd? Probeer het dan vandaag direct eens uit!

*Bovenstaande blog is geschreven door gastblogger Hans van boodschappenspot.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.