Het moestuintje is klaar voor gebruik

Zo, project moestuintje begint al aardig vorm te krijgen.
De tuin (lees: “het vierkant”) is inmiddels klaar en de bekleding (lees:  de “moestuinmix” ) is sinds gistermiddag ook een feit. Gelukkig maar want de vensterbank boven op mijn zoontje zijn kamer lijkt momenteel op een mini kwekerij. Grote bloembakken met allemaal verschillende groentes. Het groeit gelukkig, op een paar na, allemaal goed. Maar nu is het toch tijd om buiten verder te gaan. De grote bakken in de vensterbank zijn niet echt handig. De kat vond het een ideale plek om in te liggen. Vooral als de zon er lekker op schijnt, is het daar behoorlijk warm. Gelukkig hebben de plantjes dit overleefd. Mijn peuterzoon vond het vorige week handig om de complete bak uit de vensterbank te halen. Gevolg: overal modder en plantjes op de grond… Weliswaar niet met opzet maar de rommel is er niet minder om. Gelukkig hebben ze ook dit overleefd!

Inmiddels is dus de moestuinmix gebracht! Moestuin mix is, zoals de naam al zegt, een mix van verschillende ingrediënten.

makkelijke moestuinmix

Dit zit er in:
-één derde deel vermiculiet: kleine lichte brokjes die extreem veel water kunnen opnemen en dit daarna weer langzaam af geven.
-één derde deel turfmolm: de vezels van de turf kunnen heel veel water opnemen terwijl een groot deel van de poriën gevuld blijft met lucht.
-één derde deel gemengde compost: Het goedje wat overblijft na vertering van plantaardig materiaal en dit zit boordevol voedingstoffen voor de groentes!

Bron: De Makkelijke moestuin

Via de site van Jelle van de makkelijke moestuin kun je leveranciers vinden die deze moestuinmix (en andere producten) verkopen. Je kunt alle 3 de ingrediënten apart aanschaffen en er thuis zelf een mix van maken maar ik koos voor de complete mix. De leverancier woont een paar km. verderop en heeft de moestuinmix bij mij thuis gebracht. Ideaal!

makkelijke moestuin
Mijn tuintje is er nu klaar voor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.