Review recept gezonde eiersalade

Een tijdje terug maakte ik deze eiersalade. Ik was op zoek naar een suikervrije versie en kwam uit op de site van Gezondheid en Co. Daar heeft  Iris Venema een heerlijke, gezonde en snel te maken,  eiersalade geplaatst. Dit recept is een aanrader voor iedereen die suikervrij en natuurlijk wil eten.

Wat heb je nodig voor gezonde eiersalade?

Twee eieren
Verse bieslook
Een theelepel peterselie
Een kwart witte ui
Twee eetlepels Griekse yoghurt
Snufje peper

DSC_0738

Hoe maak je gezonde eiersalade?

1.Kook van te voren de eieren en laat ze volledig afkoelen. Snijd alle ingrediënten in kleine stukjes.

2. Doe alle ingrediënten samen met de Griekse yoghurt in de kom en mix het goed door elkaar.

DSC_0740

En klaar is je overheerlijke gezonde eiersalade!

DSC_0749

 

 

Bron: Eiersalade

Kokosmelk met frambozen

Ik had nog een pak kokosmelk staan, dus hoog tijd om daar eens mee aan de slag te gaan. Eigenlijk iets makkelijks wat snel ‘even’ te maken is. Een gezonde, suikervrije variant op de welbekende Fristi. Met 3 kids in het testpanel besloot ik dit te maken:

  1. Een handjevol frambozen. Deze komen uit de vriezer. Ik heb ze eerst laten ontdooien. Misschien ook lekker als ze nog bevroren zijn? Kokosmilkshake met framboos?

2015-04-02 001 002aangepast

  • 300 ml. kokosmelk

2015-04-02 001 008

En in de blender maar even goed laten draaien.

Het resultaat:

2015-04-02 001 010

 

Het oordeel: het kidspanel bestaande uit 3 kinderen variërend in de leeftijd van 2,5, 7 en 13 jaar is er unaniem over eens dat dit niet lekker is… En dat het helemaal niet zo smaakt als een Fristi…  De jongste wou het niet eens proberen en bleef ver uit de buurt van de beker… 🙁 Jammer!  Misschien volgende keer meer frambozen en/of minder kokosmelk of proberen met aardbeien? Ik zelf vond het niet vies smaken, de smaak is even wennen maar niet verkeerd. Dus ik heb het dan ook opgedronken.