Smoothie à la Ida

Smoothie time!

Ik ben helemaal verslaafd aan smoothies. Regelmatig eet ik er eentje als ontbijt. Eet idd want ik hou van een dikke smoothie. Hou je hier niet van dan kun je kokos- of amandelmelk gebruiken. Dan wordt de smoothie niet zo dik.

Combineren voor de juiste smaak

Het handige van smoothies is dat je van alles met elkaar kunt combineren om je favoriete smaak te ontdekken. Noten, zaden, kokosmeel, fruit, vruchten, alles kan. Ik gebruik zelf altijd Biogarde yoghurt. Soms ook wel Griekse yoghurt of Skyr. Dit zijn de enigste soorten yoghurt die ik kan vinden in de supermarkt waar geen suiker aan is toegevoegd.

Suikers in smoothies

In smoothies kunnen veel suikers zitten. Dit is iets om rekening mee te houden als je een smoothie gaat maken. Suiker is suiker en het lichaam verwerkt dit op dezelfde manier. Het beste is om fruit te eten i.p.v. het te drinken. Ik beperk mij daarom altijd tot maximaal 2 stuks fruit. Dit i.v.m. de fruitsuikers (fructose) die hier in zitten. Ik eet ook niet 3 bananen achter elkaar op, dus doe ik dit ook niet in de smoothie. Of 1 stuks fruit en 2 halve, dat kan ook. Of 1 banaan met een klein handjevol aardbeien, bessen of frambozen.

Smoothie maken

Dit is mijn favoriete smaak: “smoothie à la Ida”:

Ingrediënten:

 • 1 banaan
 • Een halve avocado
 • 3 eetlepels lijnzaad
 • 3 eetlepels havermout
 • klein beetje walnoten
 • amandelschaafsel als garnering
 • Biogarde yoghurt. Hoeveelheid is afhankelijk van hoe groot je glas is.

Vervang de avocado eens in een eetlepel kokosmeel, ook heerlijk! Of i.p.v. de avocado een klein handjevol frambozen of aardbeien.

Uitwerking:

 • Ik doe altijd eerst de banaan in kleine stukjes en een geprakte halve avocade in de blender. Dit mix ik dan even.
 • Dan voeg ik de lijnzaad, havermoot en biogarde yoghurt toe. Even mixen en klaar!
 • Ik vul het glas dan voor ongeveer 3/4 met de smoothie, dan voeg ik de walnoten toe en daarbovenop het laaste restje.
 • Als garnering gebruik ik dan amandelschaafsel.

smoothie

2015-03-31 001 004

2015-03-31 001 006

Veel succes en ik ben benieuwd wat jij er van vindt! Heb jij ook een lekker smoothie recept? Laat het mij weten en dan plaats ik deze.

Meer recepten om smoothies te maken nodig?

gezonde groene smoothies ebook downloaden

Klik ⇒ hier ⇐ voor het ebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.