Wat is een gewichtsconsulente?

Ja, wat is nu eigenlijk een gewichtsconsulente?

Kort gezegd: Een gewichtsconsulente is iemand die uitsluitend gezonde mensen begeleidt met over- maar ook ondergewicht door middel van goede voeding.

gewichts weegschaal

Maar een gewichtsconsulente is meer: een luisterend oor, een coach, een stok achter de deur, etikettenuitpluizer, de persoon die je wegwijs maakt in de wirwar van producten die supermarkt heet, je steun om op terug te vallen.

Om gewichtsconsulente te worden zijn er verschillende aanbieders die deze studie aanbieden. Ik volg de mijne bij het NTI. Voor het diploma maakt het niet uit bij welke aanbieder je deze volgt als deze maar op de lijst van het BGN voorkomt.

Het BGN is de beroepsvereniging voor gewichtsconsulenten. Na het behalen van het diploma, kun je je bij hun inschrijven. Dit is handig voor de gewichtsconsulente maar dit is ook noodzakelijk wanneer je als cliënt een gewichtsconsulente bezoekt. Je kunt dan namelijk het consult/traject dan geheel of gedeeltelijk terug  krijgen van de zorgverzekeraar. Dit is afhankelijk van hoe je verzekerd bent en bij welke zorgverzekering je zit. De gewichtsconsulente kan jou daar meer over vertellen. Op de site van het BGN is te zien of er een gewichtsconsulente bij jou in de buurt zit.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.