brain food voeding voor gezonde hersenen

Brain food: Voeding voor gezonde hersenen

Dat gezonde voeding erg belangrijk is om je lichaam gezond te houden en invloed heeft op hoe je je voelt, dat zul je waarschijnlijk wel weten. Maar wist je dat wat je dagelijks eet, ook je hersenen beïnvloed? Goede voeding voor je lijf is ook goede voeding voor je hersenen en het geheugen. Brainfood is het superfood voor de hersenen. Maar wat is voeding voor gezonde hersenen nu eigenlijk? En welke voedingsmiddelen geven je hersenen wat ze nodig hebben?

Voeding voor gezonde hersenen

Na de introductie van het unieke Golden Growth Model® en haar bestseller ‘Brain Balance’, verschijnt in september het tweede boek van Brain Balance Expert Charlotte Labee, met de titel ‘Brain Food’. Dit is het handboek voor een gezonde levensstijl. Waarom? “Omdat gezonde voeding enorm belangrijk is voor onze hersenen. Ons brein stuurt ons hele lichaam aan; bepaalt hoe we functioneren, handelen, reageren, hoe we ons gedragen en hoe we ons voelen, dus daar moeten we een beetje zuinig op zijn.”

brain food voeding voor gezonde hersenen

Er komen steeds meer mentale ziektes en de groep mensen die medicatie voor de hersenen gebruikt groeit met de dag. Maar hoe voorkom je die mentale disbalans? Juist, met een gezond Brain Food-patroon. De invloed van gezonde voeding op ons brein wordt steeds meer een ‘hot topic’; mensen worden zich bewuster van de invloed van voeding op ons brein.

Charlotte: “Gezonde voeding is enorm belangrijk voor onze hersenen. Ons brein stuurt alles aan, bepaalt hoe we functioneren, handelen, reageren, hoe we ons gedragen en hoe we ons voelen, dus daar moeten we een beetje zuinig op zijn.”

Het handboek voor een gezonde leefstijl

In het boek Brain Food – voeding voor gezonde hersenen bespreekt Charlotte op heldere en aanstekelijke wijze hoe ons brein werkt, wat de invloed van voeding is op onze hersenen, deelt zij recepten en geeft zij praktische tips over essentiële voedingstoffen voor een goed werkend brein. Ook bespreekt ze welke voeding je beter kunt mijden. Kortom: Hét handboek voor een gezonde levensstijl.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • De invloed van de programmering van onze hersenen op ons eetpatroon. 
  • Hoe voorkom je mentale disbalans met een gezond Brain Food-patroon?
  • De invloed van stress op de opname van voedingsstoffen door brein en darmen.
  • Hoe kan Brain Food bijdragen aan meer geluk, energie en een beter geheugen? 
  • Essentiële voedingsstoffen voor een goed werkend brein. 
  • Het effect van suikers op onze hersenen. 
  • De invloed van vetten op onze hersenen.
  • Brain food voor kinderen.
  • Brain Food-recepten.

De invloed van voeding op ons brein

Brain Food is nog een beetje een ondergeschoven kindje en daar wil Charlotte met dit boek verandering in brengen. “Gezien de hoge aantallen burn-outs, depressies en mensen die lijden aan dementie en de ziekte van Alzheimer is dat hoognodig. Hoe meer kennis we hebben over de rol en de functie van onze hersenen, hoe makkelijker het is om ons voedingspatroon te veranderen”,  aldus Charlotte. “Ik vind dat iedereen moet weten hoe we ons brein moeten voeden. Want alleen als we de juiste voedingsstoffen binnenkrijgen kan ons brein zich positief ontwikkelen.” Uiteindelijk willen we toch allemaal gezond oud worden? Op ons 80ste nog fit en vitaal zijn en onze kinderen en kleinkinderen op latere leeftijd nog herkennen? Dit start bij gezonde hersenen!

“Het zorgen voor je brein is geen dieet, maar een lifestyle die je jezelf moet aanleren.” 

Voeding voor gezonde hersenen

Het boek ‘Brain Food – voeding voor gezonde hersenen’ staat bomvol nieuwe inzichten waar iedereen direct mee aan de slag kan.

Naast meer dan 75 Brain Food-recepten, deelt Charlotte ook informatie over waarom je iets wel of niet moet eten. “Zo heeft ieder recept specifieke uitleg waarom er bepaalde ingrediënten in zitten en wat die ingrediënten doen voor je hersenen.” Kortom: een must read voor iedereen!

Lees ook: gratis brainfood recepten

Over Charlotte Labee

Charlotte Labee is voormalig model, ondernemer en presentatrice van diverse programma’s op RTL4. Ze volgde een Orthomoleculaire opleiding, werd Brain Balance-expert en verdiepte zich in de neuroscience, NCE en NLP. In september 2019 debuteerde zij met haar boek Brain Balance, dat inmiddels een bestseller is met 15.000 verkochte exemplaren. Daarbij geeft Charlotte trainingen en lezingen en lanceerde ze onlangs de Golden Growth® academy om zo veel mogelijk mensen te helpen met het bereiken van een gelukkiger mindset en gezondere levensstijl.

Lees ook: Boekrecensie Brain Balance

Meer boeken van Charlotte Labee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.