katoenen broodzak milieubewust

Milieubewust alternatief: katoenen broodzak vervangt plastic wegwerpzak

Om milieubewuster te leven hoef je echt geen grote veranderingen door te voeren. Kleine aanpassingen kunnen al vrij gemakkelijk gemaakt worden. De katoenen broodzak is daar een mooi voorbeeld van. Wereldwijd gebruiken we veel te veel plastic. Het zit ook overal omheen. Zo ook om het brood wat je koopt. Je kunt natuurlijk een heel brood kopen om het thuis, plakje voor plakje, te snijden. Dit werkt voor veel mensen niet. Veel handiger is om je plastic wegwerpzak te vervangen voor de katoenen broodzak.

Milieubewust alternatief: De katoenen broodzak

Point-Virgule biedt een prima alternatief voor de wegwerpzak: een herbruikbare broodzak van 100% biologisch katoen. Vraag aan je bakker of hij het vers gesneden brood inpakt in jouw eigen broodzak.Katoenen broodzak milieubewust alternatiefZo bespaar je elk jaar heel veel wegwerpzakken. Hoe simpel kan het zijn. Zelfs je zondagse croissant wordt zo afvalvrij.

Katoenen broodzak vervangt wegwerpzak

De katoenen broodzak is voorzien van een sluitkoord en verkrijgbaar in verschillende formaten. Je wast de zak met de hand of in de wasmachine op lage temperatuur.katoenen broodzak milieubewustSimpelweg de kruimels afschudden is vaak ook al genoeg om hem te reinigen. De broodzak van Point-Virgule is ook prima geschikt voor groente en fruit.

Milieubewust alternatief

Gemiddeld eet een Nederlands gezin één brood per dag. Meestal uit een plastic broodzak. Dat zijn dus zo’n 365 plastic zakken per jaar die weggegooid worden en nooit helemaal verdwijnen. De herbruikbare broodzak van katoen is dus een prima milieubewust alternatief voor plastic.

Broodzak kopen? Kijk dan eens hier voor verschillende afmetingen en merken

Naast dat plastic erg slecht is voor het milieu, is plastic ook nog eens hormoonverstorend. De weekmakers die ervoor zorgen dat het plastic zo flexibel is, bevatten allerlei schadelijke stoffen. Via het plastic komt dit dus in ons voedsel of via de huid in ons lichaam terecht.

Informatie

De Point-Virgule herbruikbare broodzak van biologisch katoen is verkrijgbaar in meerdere formaten bij de huishoudspeciaalzaak en via webshops. Vanaf € 3,95. Point-Virgule is een milieubewust merk wat allerlei duurzame keukenbenodigdheden ontwerpt. Hier staat kwaliteit en duurzaamheid voorop.Ga voor meer informatie over de katoenen broodzak of andere producten van Point-Virgule naar www.point-virgule.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.