Gastblog: Wat zijn Bachbloesems?

Ditmaal een gastblog over Bach bloesems. Onderstaande blog is geschreven door Tom Vermeersch. Erkend psycholoog en bachbloesems expert.

Wat zijn Bachbloesems? 

Tom Vermeersch, erkend psycholoog en Bachbloesem expert.

Tom Vermeersch

Waar komt de naam “Bach bloesems” vandaan?

De naam Bach bloesems is afkomstig van de ontdekker ervan; dokter Edward Bach. Hij was een Engelse homeopaat die in het begin van vorige eeuw ontdekte dat bloesems van bepaalde planten een heilzame werking hebben. De homeopathie zat volgens dokter Bach nogal ingewikkeld in elkaar. En zo ingewikkeld als de homeopathie in elkaar steekt, zo eenvoudig is de manier van werken van Bach bloesems.

wat zijn bachbloesems

Wat kan je van Bach bloesems verwachten?

Bach bloesems zijn vooral werkzaam bij emotionele problemen. Zij zorgen er voor dat negatieve emoties omgebogen worden naar hun positieve tegenpool. Een voorbeeld hiervan is een laag zelfbeeld bij iemand. Door de juiste Bach bloesems te gebruiken, kan iemand met een laag zelfbeeld evolueren naar iemand die meer in zichzelf gelooft en meer zelfvertrouwen heeft.

Het unieke van Bach bloesems in deze manier van werken, is dat negatieve emoties niet onderdrukt worden, maar ze worden omgebogen. Dit zorgt er voor dat men kan rekenen op een blijvend herstel. Men kan negatieve emoties op bepaalde manieren gaan onderdrukken. Zolang deze onderdrukt blijven, zal de patiënt zich goed voelen. Maar eens men stopt met de behandeling, steken die negatieve gevoelens opnieuw de kop op en moet men beginnen van vooraf aan. Dit komt men niet tegen met Bach bloesems.

Wat zijn de voordelen van Bach bloesems?

Het gebruiken van Bach bloesems om negatieve emoties aan te pakken biedt heel wat voordelen. In de eerste plaats zijn Bach bloesems compleet veilig om te gebruiken. Of het nu om een baby gaat, of om een hoogbejaard persoon, Bach bloesems kunnen in alle veiligheid gebruikt worden. Het maakt ook niet uit of je bijvoorbeeld zwanger bent of niet.

Daarenboven zijn Bach bloesems niet alleen veilig om te gebruiken, zij hebben eveneens niets van bijwerkingen. Het enige wat men op korte tijd ervaart, is dat de negatieve emotie geleidelijk aan verdwijnt en omgedraaid wordt naar de positieve tegenpool.

Overigens mogen Bachbloesems perfect gebruikt worden in combinatie met andere behandelingen. Zij hebben geen enkele invloed op de werking van bepaalde medicatie die men zou gebruiken.

Dit alles heeft er toe bijgedragen dat Bach bloesems doorheen de loop van hun geschiedenis steeds meer en meer populair geworden zijn. Wil je meer weten over Bach bloesems, aarzel dan niet om te surfen naar Bachbloesemadvies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.