Uitgelichte blog: Special tea bloementhee

Met de verjaardagen binnen ons gezin vind ik het altijd wel leuk om iets aparts te serveren. Zo hou ik er van om lekkere hapjes te bedenken en inspiratie op te doen om weer eens wat anders op de tafel te zetten bij de traditionele, veelal standaard hapjes. En als het er dan ook nog eens leuk uitziet, is het helemaal mooi. Laatst was ik bij mijn vriendin op haar verjaardag. Zij had thee gezet van een theebloem. Dit was prachtig om te zien. Heel speciaal. Morgen ben ik jarig. Dat wilde ik ook, een theebloem! Apart en speciaal! Leuk voor een verjaardag. Vorige week heb ik bij ‘binnen buiten genieten‘, de theebloemen gekocht.

Mijn gekochte bloementhee.

Mijn gekochte bloementhee.

Een heel leuk theewinkeltje met een prachtige theethuin. Als je hier in de buurt bent, ga zeker langs! Onderstaande blog heb ik van de site van binnen buiten genieten. Deze gaat over de theebloem: Special Tea – Binnen Buiten Genieten.

Special Tea

Special TeaWat is special tea?
Special tea of bloementhee, is een nog redelijk onbekend thee product in Nederland en in de rest van de Westerse wereld. Bloementhee is echter al 10 jaar verkrijgbaar in Europa en zeker bekend onder de echte theeliefhebbers. Special tea is een handgemaakt, met katoenen draad in elkaar geperste bundel van gedroogde thee bladeren en bloemen. Het duurt een tijdje, maar zodra u warm water over de Special tea bundel heen giet ontvouwt de bundel zich langzaam tot een prachtige bloem. De bundels of rozetten worden met de handgemaakt.

Special tea komt oorspronkelijk uit China. Hier wordt bloementhee tegenwoordig nog steeds met de hand gemaakt. Er is enige onduidelijkheid over maar waarschijnlijk is bloementhee een eeuwen oude thee kunst uit China, uit de bekende thee provincie Yunnan. Bloementhee verscheen voor het eerst op de thee markt in 1980 in China.

Hoe wordt bloementhee gemaakt

Bloementhee wordt voornamelijk gemaakt van een exclusieve witte theesoort genaamd Silver Needle. Het komt ook voor dat bloementhee gemaakt wordt van zwarte, groene of oolong thee. Verder worden er verschillende bloemen gebruikt voor het maken van bloementhee De meest voorkomende bloemen die voor bloementhee gebruikt worden zijn: Chrysanthemum, Globe Amaranth, Osmanthus Hibiscus, Jasmijn, Lilium.

Special tea zetten

Er zijn vele verschillende varianten Special tea en allemaal uniek in smaak, kleur en geur. Indien u Special tea wilt zetten en goed wil bekijken kunt u het best gebruik maken van een glazen theepot en deze vullen met 500 ml water. Bij Special tea moet u rond de 5 tot 8 minuten wachten voordat de bundel zich ontvouwt, en de bloem zichtbaar wordt. Na ongeveer 11 minuten is de bloem volledig zichtbaar en de Special tea klaar om te drinken.

U kunt Special tea meestal meerder malen opschenken variërend van 2 tot wel 3 keer. Special tea heeft meestal een zachte smaak en geur en kan verschillende gezonde eigenschappen hebben afhankelijk van de thee- en bloem soort waaruit de Special tea is opgebouwd.

Bron: Binnen buiten genieten

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.