Kankervrij het nieuwe boek van William Cortvriendt

EEN OPZIENBAREND BOEK DAT NIEMAND MAG MISSEN

kankervrij william cortvriendt nieuwe boek

Het nieuwe boek van William Cortvriendt gaat over kanker – en vooral over de relatie met onze leefstijl en wat we zelf kunnen doen tegen kanker. Niet alleen ter preventie van kanker, maar vooral om wat je kunt doen om, als je eenmaal kanker hebt, je overlevingskansen te vergroten en je kwaliteit van leven te verbeteren.

Kankervrij

De nieuwsgierigheid van William Cortvriendt om verdere studie naar kanker te doen en er uiteindelijk een boek over te schrijven is een logisch vervolg op zijn eerdere boeken als Hoe word je 100 en Lichter. Immers, in het rijtje van chronische aandoeningen die samenhangen met leefstijl – zoals obesitas, diabetes type 2 en hart- en vaatziekten – wordt kanker ook altijd genoemd. En eigenlijk begrijpen we, met uitzondering van het effect van schadelijke straling en giftige stoffen, niet goed hoe dit werkt. Want waarom krijgen mensen met overgewicht die weinig aan lichaamsbeweging doen en last hebben van chronische stress veel vaker kanker dan fitte mensen met een harmonischer leven en dus minder stress? Als je eenmaal kanker hebt, wordt dan je prognose beter als je meer gaat bewegen? En wat gebeurt er als je zorgt dat je overgewicht vermindert en je stressniveau verlaagt? 

Lees ook: Remissiecoaching; coaching tijdens en na kanker.

Van meer dan 800 gepubliceerde onderzoeken heeft Cortvriendt de studieresultaten tot een logisch geheel aan elkaar verbonden. In het boek Kankervrij wordt uitgelegd hoe de relatie tussen onze leefstijl en kanker werkt. En het blijkt dat je niet alleen zelf diverse maatregelen kunt nemen om kanker te voorkomen, maar onderzoek toont ook aan dat je zelf je prognose bij bestaande kanker kunt verbeteren en de anti-kankerwerking van bestraling en chemotherapie kunt optimaliseren.

Lees ook: wat is de invloed van suiker op kanker?

Kankervrij ligt vanaf 7 september 2020 in de boekhandel.

Boek Kankervrij van William Cortvriendt bestellen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.