Algenolie een plantaardig alternatief voor visolie

Veel mensen eten te weinig of helemaal geen vis. Hierdoor krijg je te weinig omega 3 binnen. Dit kun je aanvullen met een goede visolie. Maar ben je vegetarisch, eet je vegan of gebruik je liever geen visolie? Dan kan omega-3 Algenolie een alternatief zijn om toch de juiste hoeveelheden omega-3 binnen te krijgen. Maar wat is algenolie nu precies en waarom is het een goed alternatief voor visolie? In dit nieuwsbericht, wat ik ontving over de nieuwe vegan algenolie van Charlotte Labee, legt ze dit allemaal uit.

CHARLOTTE LABEE LANCEERT VEGAN ALGENOLIE 

Dat omega 3 gezond is, is inmiddels algemeen bekend. Vis is verreweg de bekendste bron van deze essentiële groep vetzuren, maar valt helaas niet bij iedereen in de smaak. Gelukkig is er een heel goed alternatief om toch genoeg natuurlijke omega 3-vetzuren binnen te krijgen: algenolie!

Algenolie een goed alternatief voor omega 3-vetzuren 

Omdat omega 3 zo belangrijk is, lanceert Charlotte Labee nu het unieke vegan algenolie supplement, een goed alternatief voor het binnenkrijgen van voldoende omega 3. 

Wat is algenolie precies?

Algenolie wordt gemaakt van algen, de kleine plantjes die veelvuldig voorkomen in oceanen en rivieren. Algen hebben slechts weinig voedingsstoffen nodig om te overleven en ontwikkelen zich onder de juiste omstandigheden tot ware omega 3-bommetjes. Algenkwekers zorgen dan ook voor de optimale hoeveelheid zonlicht, glucose, CO2 en de ideale watertemperatuur.

Lees ook: Brain food: Voeding voor gezonde hersenen

Algen die op de juiste manier zijn gekweekt, zijn rijk aan de belangrijke omega 3-vetzuren EPA en DHA. Het zijn zelfs de enige organismen op aarde die EPA en DHA produceren, waardoor veel andere organismen van algen afhankelijk zijn voor hun voortbestaan. Een goed voorbeeld hiervan zijn de kleine visjes onderaan de voedselketen, die vooral veel omega 3 bevatten doordat ze zelf zoveel algen eten.

Deze kleine visjes worden weer gegeten door grotere vissen, die op hun beurt weer worden gegeten door nóg grotere vissen. Die vissen worden gevangen en opgegeten door de mens en geprezen om hun grote hoeveelheid EPA en DHA. De oorspronkelijke en zuivere bron van omega 3 zijn echter de algen die deze vissen uit hun natuurlijke voeding binnenkrijgen.

Waar is algenolie goed voor?

De gezondheidsvoordelen van algenolie zijn net als die van visolie wetenschappelijk sterk onderbouwd. Aanwezige omega 3-vetzuren zoals EPA en DHA zijn uitvoerig onderzocht en bieden uiteenlopende positieve effecten. Denk hierbij aan een normale hartwerking, een gezonde bloeddruk en verlaging van het gehalte aan bloedvetten (triglyceriden).

Met name DHA wordt vaak genoemd als belangrijk omega 3-vetzuur. Dat komt onder andere door de positieve invloed op het gezichtsvermogen. Het bekendst staat DHA als essentiële bouwstof voor de hersenen en het zenuwstelsel. Een voedingspatroon met te weinig DHA wordt dan ook geassocieerd met mentale klachten zoals stress, angst, depressie en diverse psychische stoornissen.

De cruciale rol van DHA voor de hersenen (en daarmee ook jouw eigen Brain Balance) wordt bevestigd door onderzoek bij foetussen en zuigelingen. Voldoende DHA in de voeding van de moeder draagt bij aan een gezonde oog- en hersenontwikkeling bij de foetus in de baarmoeder of bij de baby die borstvoeding krijgt. 

Wat maakt deze algenolie zo goed?

Deze nieuwe vegan omega 3 algenolie supplement van Charlotte Labee heeft een unieke combinatie van eigenschappen:

• Algenolie is volledig plantaardig.
• Qua voedingswaarde is de algenolie gelijk aan mijn Omega 3 visolie, maar deze variant is vegan.
• Dit supplement kan de gezondheid van het hart, de hersenen en de ogen bevorderen en daarnaast ook ontstekingen  bestrijden. Zowel visolie als ook algenolie worden door verschillende studies 
gelinkt aan de omega 3 levels van mensen.
• Geschikt voor kinderen.
• Geschikt voor zwangere vrouwen.
• Zachte smaak.
• Geen oprispingen.

Kortom algenolie is een goed alternatief voor visolie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.