Ovenschotels zijn ideaal en makkelijk te bereiden. Zo kun je al een dag ervoor een ovenschotel maken zodat je deze op de dag zelf in de oven zet. Hierbij een recept van een ovenschotel van zoete aardappel.
Recept Ovenschotel zoete aardappel
Deze ovenschotel van zoete aardappel heb ik zelf gebruikt als lunch. Je kunt variëren met de groentes en er eventueel vlees aan toe voegen. Zo kun je deze ovenschotel ook voor het diner maken.
Dit is wat ik gebruikt heb voor 1 ovenschotel (1 persoon):
- zoete aardappels 200 gram
- prei 100 a 150 gram
- Julienne gesneden wortels 100 gram
- 1 ei
- 1 a 2 flinke lepel hüttenkäse of cottage cheese
- 1 lepel olijfolie
- peper
De voorbereiding:
- Schil de zoete aardappels en schaaf deze met bijv. een kaasschaaf in hele dunne plakjes.
- was de prei en de julienne gesneden worteltjes.
- Snij de prei in kleine stukjes en meng dit samen met de julienne gesneden worteltjes, in een schaaltje.
- Kluts het ei samen met een lepel olijfolie, peper en de hüttenkäse in een schaaltje.
De ovenschotel maken:
- Verdeel een laagje van de zoete aardappels over de bodem van de ovenschaal. Zorg dat de hele bodem bedekt is hiermee.
- Bovenop de zoete aardappels komt dan het groentemengsel.
- En als laatste laagje komt op het groentemengsel weer een laag van de zoete aardappels.
- Giet dan langzaam het eiermengsel er overheen.
- En dan kan het in de oven op 180 graden zo’n 45 min.
En daarna: smakelijk eten!
Mijn eerste indruk was dat het smaakte naar het binnenste van een loempia. Dit komt vast van de kleine dun gesneden reepjes wortel.
Eventueel kun je in plaats van hüttenkäse, geraspte kaas gebruiken.
Eet smakelijk!