Hello fresh receptenmaker

Recepten matchmaker van Hellofresh maakt van koken weer kinderspel

Je kinderen betrekken bij het kiezen van een gezonde maaltijd is vanaf nu erg gemakkelijk. Voor die ouders die inspiratie nodig hebben om lekker en gezond te koken voor hun kinderen, heeft Hellofresh namelijk iets nieuws bedacht.: ‘De recepten matchmaker’! Met deze recepten matchmaker van Hellofresh wordt het koken weer kinderspel.

Interactieve generator betrekt kinderen bij voeding en koken met verse ingrediënten

Papa’s en mama’s die nodig toe zijn aan inspiratie in de keuken opgelet! Heb je geen idee hoe je ervoor zorgt dat je kinderen hun groenten eindelijk opeten of juist iets nieuws willen proeven behalve pannenkoeken, poffertjes en patat? HelloFresh helpt ouders een handje door het interactief betrekken van kinderen in de lastigste keuze van het dagelijks leven, namelijk wat er vanavond op het menu staat.
De recepten matchmaker  van Hellofresh is een gemakkelijke manier om samen met je kind te kiezen wat jullie vanavond eten. Door een aantal simpele vragen over smaak en allergieën, worden er opties voor de avondmaaltijd gegeven. Hiermee wordt de kans groter dat je kind het gerecht ook daadwerkelijk zal lusten. Maak je je zorgen om tijd? Geen zorgen, binnen tien seconden heb jij nieuwe kookinspiratie! En er komt geen foodbox aan te pas.

Hoe werkt de recepten matchmaker van Hellofresh?

De matchmaker vraagt jou en je kleine om een hoofdingrediënt te kiezen. Bijvoorbeeld kip, groente of pasta. Daarna wordt er gevraagd om het ‘soort’ gerecht wat je zoekt. Bijvoorbeeld licht verteerbaar of kindvriendelijk. Tot slot wordt er nog gevraagd om waar het gerecht aan moet voldoen, hier kun je bijvoorbeeld allergenen aangeven. De matchmaker geeft dan twee voor gerechten die jullie samen kunnen koken. Een loterij voor de smaakpapillen!

recepten matchmaker hellofresh kinderen

Samen koken kent vele voordelen

Wanneer je je kind betrekt bij de keuze wat zij gaan eten, kun je er ook voor kiezen om hen te laten helpen met de bereiding van de maaltijd. Hiermee geef je je kind een voorsprong om later met meer zelfvertrouwen in de keuken te staan. Laat ze je helpen in de keuken, bijvoorbeeld door het knippen en wassen van kruiden, mengen van salade of voorzichtig snijden van komkommer met een kindvriendelijk mes. Tussendoor snoepen is zeker toegestaan!

Benieuwd naar wat er vanavond bij jou op tafel staat, test de recepten matchmaker dan snel en duik samen met je gezin de keuken in!

tabasco pepersaus

Positieve effecten van pepersaus + gratis recept.

Wat is een gezonde smaakmaker?  Veelal is het lastig om een natuurlijke smaakmaker te vinden die gezond is en geen nare toevoegingen bevat. Tabasco (pepersaus) is zo’n natuurlijke smaakmaker. Deze pepersaus is een  pure smaakmaker voor bijvoorbeeld soepen, sauzen en eenpansgerechten. En ook niet onbelangrijk, Tabasco is gewoon verkrijgbaar in elke supermarkt. In dit artikel de positieve effecten van pepersaus.

positieve effecten van pepersaus

Positieve effecten van pepersaus

Een gezonde levensstijl is anno 2019 geen trend meer, maar een omschakeling naar nieuwe gewoontes. De behoefte aan natuurlijke, plantaardige en gezonde levensmiddelen zien we niet alleen bij de jongere generatie, maar zeker ook bij ouderen toenemen. In de bereiding van ons eten wordt steeds meer geprobeerd zout, suiker en vet  te reduceren. Uit veelvuldige onderzoeken blijkt dat pepers en pepersaus positieve effecten hebben op onze gezondheid en kunnen helpen bij een gezonde leefstijl. Tabasco® heeft deze positieve effecten van pepersaus op een rijtje gezet.

Natriumarm

Volgens het voedingscentrum krijgt meer dan 80% van de Nederlandse bevolking meer zout binnen dan de maximale hoeveelheid van 6 gram per dag. Zout bevat 0,4 gram natrium per gram en is daarmee de belangrijkste bron van natrium. Mensen die hun zoutinname willen beperken, zonder smaak in te leveren kunnen het zout vervangen door een natriumarm product dat wel hartigheid geeft. Zout in een recept is gemakkelijk te vervangen door een gelijke hoeveelheid Tabasco® saus. Deze pepersaus is gemaakt op basis van natriumarm (Avery Island) zeezout en bevat slechts 30 milligram natrium per theelepel. De pittigheid zal verminderen bij verhitting, maar de hartigheid blijft en maakt zout en peper toevoegen overbodig.

Suiker- en vetreductie

Voor een eetpatroon waarbij de inname van calorieën moet worden verlaagd, wordt naast zout  suiker en vet beperkt. Om zoveel mogelijk smaak, rondheid en hartigheid te behouden, kunnen een paar druppels pepersaus het verschil maken. Tabasco® wordt gemaakt van gemalen pepers, zeezout en gedistilleerd azijn zonder enige toevoeging: geen suiker, geen verzadigde vetten, geen conserveringsmiddelen, geen koolhydraten, geen gluten. Zo is de saus halal, koosjer, vegetarisch-veganistisch en vrij van genetisch gemanipuleerde organismen.

Capsacïne

Pepers bevatten capsaïcine – het moleculaire element dat de hete smaak veroorzaakt. In diverse onderzoeken worden veel gezonde werkingen toegeschreven aan dit ingrediënt. Zo heeft het een antibacteriële werking: het werkt pijnstillend, verlicht jeuk en zorgt ervoor dat je minder snel verkouden wordt. In de medische vakpers wordt gesproken over een verhoging van de weerstand, het voorkomen van maag- darmklachten en een verlaging van de bloeddruk.

Gezonde smaakmaker uit een flesje

Er wordt zelfs gezegd dat het endorfines vrijmaakt, dus het zou ook positief op je geluksgevoel kunnen werken!

Salade van avocado, roerei met zoet-pittige topping

recept tabasco saus

Zelf aan de slag met Tabasco® en inspiratie nodig? Download dan hier jouw gratis recept van een salade van advocado, roerei met zoet-pittige topping.

Tips voor een gezonder eetpatroon

10 tips voor een gezonder eetpatroon alleen door gebruik van Tabasco®  pepersaus:

 1. Mede door de hoge concentratie pepers, volstaat de helft van de hoeveelheid gewone pepersaus, indien Tabasco® pepersaus gebruikt wordt.
 2. Vervang zout in marinades en dressings door een paar druppeltjes Tabasco®
 3. Kook pasta in water met Tabasco® in plaats van zout.
 4. Niet iedereen heeft behoefte aan dezelfde hoeveelheid pit en hartigheid in het gerecht. Zet een flesje Tabasco® op tafel voor een eigen smaaktoevoeging.
 5. Vervang peper en zout in de stamppot door een paar druppeltjes pepersaus: deze wordt veel smakelijker.
 6. Pimp je alcoholvrije cocktail op met wat Tabasco®. Het effect zal je verbazen!
 7. Om varkensvlees, kip of hamburgers beter verteerbaar te maken, voeg een fijngehakt uitje, knoflook en een halve theelepel Tabasco® toe aan een pond vlees.
 8. Vervang chiliolie door een paar druppels Tabasco®
 9. Probeer eens Tabasco® in plaats van peper én zout in een omelet of scrambled eggs (zie recept onderaan deze tips).
 10. Vegetarische gerechten krijgen meer hartigheid met het gebruik van Tabasco®

Meer inspiratie nodig?

50 recepten in 30 minuten

⇒50 recepten in 30 minuten⇐

 

 

intelligent bewegen boek

Intelligent bewegen gelanceerd: Lichaamsbeweging voor persoonlijke groei

Dat beweging en sporten goed is voor je lijf, dat wist je waarschijnlijk al. Maar wist je dat bewegen ook goed is voor je brein? Door te bewegen zet je namelijk niet alleen je lichaam maar ook je hersenen aan het werk. Hierdoor ontwikkelen de hersenen o.a. tal van nieuwe verbindingen. Fabio D’Agata schreef er een boek over: ‘Intelligent bewegen, lichaamsbeweging voor persoonlijke groei’. Een persoonlijk verhaal over het kunnen doen van wat hij wilde doen en het willen worden van wie hij graag wou zijn.

Lichaamsbeweging voor persoonlijke groei

Onlangs presenteerde Fabio D’Agata in een het bomvol AFAS theater zijn nieuwe boek Intelligent Bewegen. In dit boek geeft D’Agata inzichten, sleutelprincipes en tools die helpen persoonlijk te groeien door het optimaal inzetten van beweging. Als je je fysiek, mentaal én emotioneel actief inzet voor een persoonlijk levensdoel, is de impact het grootst en kun je groeien. Dat is Intelligent Bewegen.

Inzichten uit het boek

In het voorprogramma vertelde Bas van der Veldt (CEO AFAS Software) welke impact de methode van D’Agata op zijn leven heeft. De presentatie van Fabio D’Agata zelf begon met een boektrailer en een persoonlijk verhaal, waar hij met een brok in zijn keel over een moeilijke periode van paniekaanvallen vertelde. Daarna deelde hij aan een geboeide zaal inzichten over het lichaam en hoe je Intelligent Bewegen zelf toe kunt passen in je leven.

Een andere kijk op bewegen

De methode is gericht op vaardigheden die nodig zijn om als mens de gewenste kant op te groeien. Dus de weegschaal kan de prullenbak in. Het menselijk lichaam is namelijk slimmer dan je denkt en die intelligentie kun je inzetten voor wat écht belangrijk is in het leven. Dit beschrijft D’Agata heel duidelijk en stapsgewijs in zijn net gelanceerde boek.

intelligent bewegen

Om de methode uit dit boek te volgen wordt geen bepaald conditieniveau vereist, je hoeft jezelf niet uit te putten en het vergt ook geen discipline of doorzettingsvermogen. Er is wel een andere benadering van sport en beweging nodig. Als je die andere kijk eenmaal hebt, is bewegen geen ‘moetje’ meer, maar draagt het direct bij aan de gewenste persoonlijke ontwikkeling.

Dit zeggen experts over Intelligent Bewegen:

‘De afwisseling van spel, beweging en daarbij slim nadenken is briljant en nergens te krijgen, alleen bij Fabio.’  –  Bas van der Veldt (CEO AFAS Software)

‘Fabio heeft een prachtig boek geschreven!’ – Erik Scherder (hoogleraar neuropsychologie Vrije Universiteit Amsterdam)

‘Dit boek is van Champions League niveau.’ – Toon Gerbrands (algemeen directeur PSV)

‘Fabio D’Agata heeft een visie die past in de moderne tijd.’ – Bram Bakker (psychiater)

Psychiater Bram Bakker is groot aanhanger van de methode Intelligent Bewegen

INFORMATIE OVER HET BOEK

Titel: Intelligent bewegen                                                                                                                                  Ondertitel: Lichaamsbeweging voor persoonlijke groei                                                                            Auteur: Fabio D’Agata

Uitgeverij: Lucht                                                                                                                                                          ISBN 978 94 92798 27 5

Prijs: € 20,00                                                                                                                                                              Te koop bij o.a. Bol.com

Boektrailer van Intelligent bewegen:

Boektrailer Intelligent bewegen – Fabio D’Agata from SPAT verandert on Vimeo.

Over Fabio D’Agata

Fabio D’Agata is auteur, spreker en directeur van SPAT verandert. Hij verzorgt samen met coaches programma’s op maat voor individuen en groepen in het bedrijfsleven en in de zorgsector. Zijn werkwijze ontwikkelde zich in de afgelopen zes jaar tot een succesvolle methode, die inmiddels ook door andere professionals in praktijk wordt gebracht.

waterkwaliteit van thee

Waterkwaliteit belangrijk voor de smaak van thee

Hoe drink jij je thee het liefst? Tegenwoordig zijn er tal van smaken te ontdekken. Van theezakjes, losse thee tot ware theebloemen. Voor elke seizoen is er wel een passende soort te vinden. Niet alleen het soort thee wat je kiest maar ook de waterkwaliteit is belangrijk voor de smaak van de thee. Thee drinken is niet alleen hartstikke lekker maar ook nog eens een gezond alternatief voor al die suikerrijke frisdranken en vruchtensappen.

Theesommeliers: “waterkwaliteit belangrijk voor smaak van thee”

De waterkwaliteit is belangrijk als het gaat om de smaak van de thee. Enerzijds omdat een kop thee voor 99 procent bestaat uit water. Anderzijds is thee een boeiend en culinair product geworden met een rijk en divers smakenprofiel.

“De smaak en kwaliteit van een kop thee beoordelen en waarderen wij op dezelfde manier als een glas wijn. Het gaat om geur en smaakbeleving”,  aldus de voormalig Nederlands kampioenen theesommelier Erkens en Muylle.

Waterkwaliteit bepaalt smaak thee zero waterfilter

Zuiverheid water bepaalt de smaak

Theesommeliers zijn eensgezind: “Zuiver water creëert de beste smaak. Door water te filteren worden kalk en andere mineralen en zouten aan het water onttrokken. Daardoor wordt het water zachter en komt de smaakstructuur van thee meer in balans en beter tot zijn recht. Hoe zuiverder het water, hoe lekkerder de thee”, volgens Erkens en Muylle. Zie ook de bijbehorende video

Thee is een gezond alternatief

“Thee is een gezond alternatief voor bijvoorbeeld frisdrank, waar veel suiker in zit. Het is door het voedingscentrum opgenomen in de schijf van 5. Maar hoeveel thee zit er eigenlijk echt in een kop thee? Een kop thee bestaat voor 99% uit water. De kwaliteit van water en bijbehorende zuurgraad (pH waarde) bepalen daarmee voor een groot gedeelte de smaak.”

thee drinken

 

Kijk hier voor de lekkerste smaken thee.

Zuiverheid water beoordeeld op basis van TDS-waarde

Een waterfilter bepaalt de zuiverheid van het water. Alleen het ZeroWater zuivert het water tot 0 TDS. TDS is de afkorting van Total Dissolved Solids, dat wil zeggen een optelsom van alle vaste stoffen die in het water zijn opgelost. TDS wordt gemeten in parts per million (ppm). Drinkwater heeft in Nederland vaak waarden van 200 tot wel 400 ppm.

De zero waterfilter is oa te koop bij bol.com

City Resort Hotels gebruiken als eerste gefilterd water voor nieuwe theeproducten

De hotelketen biedt sinds kort een geheel nieuw assortiment theeproducten aan zoals de ‘Chai tea latte’ en frisse theecocktails.  Hierbij wordt o.a. gewerkt met gefilterd water. “Het onderscheidend vermogen zit niet alleen meer in prijs, kwaliteit en service. Thee is een lifestyle product. Smaak maakt onderdeel uit van de beleving die wij onze gasten willen bieden”, aldus Marc Smeets van City Resort Hotels.

Lees ook: Thee drinken en reviews

waterkwaliteit belangrijk voor smaak van thee

 

 

 

10 dagen stil mediteren met tegen zin

Tien dagen stil… Mediteren met (tegen)zin

Drukte, stress, hectiek, voor velen is dit de realiteit van alledag. Allerlei energievreters liggen constant op de loer. Hoe zorg je voor balans en hoe herstel je het evenwicht in je dagelijkse leven? Bestsellerauteur Koen de Jong verteld in zijn boek ‘tien dagen stil’ hoe hij dit aanpakte.

Ruim emoties, angsten, ergernissen en ervaringen op door objectieve observatie

10 dagen niet lezen, niet schrijven, niet praten, geen telefoon, geen internet, geen grapjes, geen koffie, geen vlees, geen alcohol, geen seks, geen chocola en geen sport. Wat dan wel? Elke dag om 4:00 uur opstaan en tien uur mediteren. In zijn nieuwste boek Tien dagen stil beschrijft bestsellerauteur Koen de Jong zijn ervaring met mediteren in stilte, de worsteling daarmee en al het mooie wat het hem heeft gebracht.

Weglopen

Koen de Jong begint opgewekt en vol vertrouwen aan een tiendaagse meditatietraining. Maar al snel merkt hij dat zijn gedachten zich moeilijk laten temmen. In plaats van te mediteren denkt hij aan M&M’s, de pijn in zijn knie, biefstuk, bier en Guns N’ Roses.  Hij wil weglopen. Maar hij blijft. En op dag 6 realiseert hij zich wat de stilte met hem doet.

Vreemde rituelen

Er was een tijd waarin het hoofd van schrijver Koen de Jong vergeleken kon worden met een roedel op hol geslagen puppy’s, zijn gedachten schoten alle kanten op en zijn concentratie was belabberd. Hij kreeg steeds meer behoefte aan rust, focus en aandacht. Zijn interesse voor mediteren wakkerde langzaam aan en zodoende leerde Koen over het bestaan van de Vipassana-meditatie. Een methode waarbij je je lichaam kunt observeren zonder vreemde rituelen met boeddhabeelden, wierook en mantra’s. Deze concrete methode gericht op ademhaling maakte hem enthousiast. Koen schreef zich uiteindelijk in voor een meditatietraining. Toen hij erachter kwam wat er van hem gevraagd werd tijdens die training schrok hij zich rot. Inmiddels heeft hij er al 7 achter de rug. Waarom? Omdat het hem een fijner, rustiger en gelukkiger mens maakt.

Hobbels

In Tien dagen stil deelt Koen de Jong zijn ervaringen met mediteren in stilte van dag tot dag. Aangevuld met de expertise van zijn meditatieleraar en de wetenschappelijke inzichten hierover is dit boek een praktische, betrouwbare en fascinerende gids die ook jou kan helpen om sterker en gelukkiger in het leven te staan.

“Na de retraite is je brein rustig en ontspannen. Van continue cortisol en piekeren wordt je probleemherkennend vermogen groter, maar je probleemoplossend vermogen kleiner. Dat is een heel onprettige situatie. Na stilte merk je dat je gereset bent, en met frisse energie en moed de hobbels van het leven aankan.” Koen de Jong

tien dagen stil mediteren met tegen zin

Informatie over het boek

Titel: Tien dagen stil                                                                                                                                      Ondertitel: Mediteren met (tegen)zin                                                                                                            Auteur: Koen de Jong

Uitgeverij: Lucht                                                                                                                                                          ISBN 9 789492 798268

Prijs: € 18,95                                                                                                                                                                Te koop bij o.a. Bol.com

Wie is Koen de Jong?

Koen de Jong is eigenaar van www.sportrusten.nl; een site over ademhaling, sporten en koud douchen. De Jong schreef Koud Kunstje (met Wim Hof), Ik, de wielrenner en Kopwerk (met Aart Vierhouten), De Hardlooprevolutie (met Stans van der Poel) en Verademing (met Bram Bakker).

Van zijn boeken zijn meer dan 100.000 exemplaren verkocht en zijn werk is in meer dan acht landen vertaald.

tefal hakmolen snijden hakken handomdraai

Tefal hakmolen: in een handomdraai een verse, gezonde maaltijd. Download de recepten gratis!

Je eigen maaltijd of babyhapje maken hoeft niet moeilijk te zijn. Tefal introduceerde onlangs de handige 5-second-Chopper. Een handige hakmolen waarmee je dus letterlijk in een handomdraai een verse en gezonde maaltijd kunt maken. Van dipsausje, soep, pesto tot babyhapje: maak het lekker zelf. Het is niet alleen veel lekkerder en gezonder maar ook nog eens veel verser.

We zijn met z’n allen steeds bewuster bezig met gezond en duurzaam eten, maar door een drukke leefstijl schiet dit er nog weleens bij in. Hoeft niet meer, want met de 5-second-Chopper bereid je zelfs in no time jouw eigen gezonde maaltijd of dip. Met deze hakmolen speelt Tefal slim in op deze duurzaamheidstrend, want je hebt geen stroom nodig voor het gebruik van dit apparaat. Ideaal dus voor iedereen die een beetje bewuster en groener wil leven.

Razendsnel

Deze handige hakmolen van Tefal is zeer compact en doet zijn werk supergoed. In een letterlijke handomdraai hak je razendsnel alle ingrediënten klein. Van ui, wortel en komkommer tot fruit, kruiden en noten: alles kan erin. Hoe vaker je aan het koord trekt, hoe fijner je hakt. Je bepaalt dus zelf hoe klein je alles wilt. Bovendien heb je geen stopcontact nodig – de hakmolen wordt namelijk met de hand bediend – en dat maakt deze hakmolen ook geschikt om mee te nemen naar werk of op vakantie. Ook handig: het apparaat kan gewoon in de vaatwasser (behalve de deksel) en is door de compactheid gemakkelijk op te bergen. Scheelt weer ruimte in je keukenkastje.

⇒ Zelf het gemak ervaren? Bestel of Kijk hier voor meer informatie.

Van dip tot babyhapje

Wil je jouw gasten graag verrassen met een lekkere dip, originele pesto, zelfgemaakte kruidenmix of quacamole? Ook dan is de 5-second-Chopper ideaal, want met deze handige keukengadget bereid je overal in no time jouw eigen gezonde dip of pastasaus. De hakmolen is zélfs te gebruiken om een voedzaam babyhapje klaar te maken. Zo kun je zelf bepalen wat je kindje binnenkrijgt.

baby hapjes zelf maken guacamole pastasaus zelf maken pesto zelf maken

Inspiratie nodig? Ben je op zoek naar inspiratie om zelf die lekkere guacamole of pesto te maken van de bovenstaande foto’s? Download dan hier gratis de bijbehorende recepten.

Duurzaam

De laatste jaren hechten mensen steeds meer waarde aan duurzaamheid tijdens een aankoop: van 30 procent in 2013 naar 48 procent in 2017 (bron: Dossier Duurzaam). Drijfveer daarvoor vormt de behoefte van mensen om te consumeren met een goed gevoel. Het helpt daarbij dat men ziet dat steeds meer mensen bewustere keuzes maken: duurzaamheid wordt steeds gewoner. Met de 5-second-Chopper speelt Tefal slim in op deze trend, want je hebt geen stroom nodig voor het gebruik van dit apparaat. Ideaal dus voor iedereen die een beetje bewuster en groener wil leven.

DE VOORDELEN VAN DE TEFAL 5-SECOND-CHOPPER NOG EENS OP EEN RIJ:

 • Hakken en vermalen is zo gebeurd
 • Je bepaalt zelf hoe fijn je de ingrediënten hakt
 • Je kunt het apparaat voor van alles gebruiken: van pastasaus en guacamole tot een lekkere dip of verse babyhapjes
 • Je hebt geen stekker nodig, maar ervaart wel alle voordelen van een elektrisch apparaat
 •  De 5-second-Chopper is duurzaam, eenvoudig schoon te maken en makkelijk op te bergen

tefal hakmolen

Onlangs heb ik deze handige tefal hakmolen mogen testen. Benieuwd naar mijn oordeel? Ik schreef er deze review over.