perfect slapen in 7 stappen slaapwijzer boekrecensie

Perfect slapen in 7 stappen (slaapwijzer) boekrecensie

Halverwege vorig jaar volgde ik de cursus slaapcoaching. In de eerste instantie als aanvulling op mijn functie als gewichtsconsulent. Regelmatig heb ik cliënten die kampen met overgewicht in combinatie met slaapproblemen. Echter de cursus was zo interessant dat mijn interesse in het onderwerp slaap de afgelopen periode alleen maar is toegenomen. Als verdieping zocht ik naar boeken over slaap. Regelmatig kwam hierbij het boek ‘perfect slapen in 7 stappen’ van slaapwijzer.net voorbij. Omdat ik best nieuwsgierig was naar dit boek, ben ik het gaan lezen. In deze recensie vertel ik mijn visie over dit boek.

Perfect slapen in 7 stappen

Je spreekt van een slaapprobleem als je langere tijd moeite hebt met inslapen, slecht slaapt of vroeg wakker wordt. Zo zijn er oorzaken die je makkelijk aan kunt wijzen. Bijv. een stressvolle periode of lichamelijke klachten.  Maar wat als je de reden echt niet weet? En als je dan verschillende dingen probeert zonder resultaat, dan kun je behoorlijk wanhopig raken.

Het opvolgen van een enkele tip zoals bijvoorbeeld: blauw licht vermijden voor je gaat slapen, zal dan ook geen effect hebben op je slaapprobleem. Hier is veel meer voor nodig.

Vaak heb je zelf al van alles geprobeerd om je probleem op te lossen: Oppassen met cafeïne en alcohol, niet meer achter je telefoon of tablet vlak voor het slapengaan, enz, enz…. Misschien heb je zelfs al geld uitgegeven aan allerlei middeltjes waarvan je beter zou gaan slapen. Maar als niets lijkt te werken kun je hier behoorlijk wanhopig van raken.

Dit kan kloppen volgens William van der Klaauw, de auteur van het boek: ‘perfect slapen in 7 stappen’.  Volgens William  Is een slaapprobleem nooit door 1 oorzaak op te lossen maar hangt deze altijd met meerdere factoren samen.

Terug naar de basis en je richten op de echte oorzaken van het slaapprobleem, welke vaak onzichtbaar zijn.

Van hieruit ontwikkelde hij het boek ‘perfect slapen in 7 stappen’. Het boek dat, als je deze stappen allemaal strikt opvolgt, van je slaapprobleem kan verlossen.

Niet alleen is slecht slapen erg vervelend, het kan op den duur ook nare gevolgen hebben. Zo kunnen slaapstoornissen en chronisch slaaptekort het risico verhogen op:

  • Hoge bloedruk
  • Hartfalen
  • Een onregelmatige hartstlag
  • Een hartaanval
  • een beroerte
  • diabetes type 2

Bovendien hebben verschillende  onderzoeken aangetoond dat weinig slapen het risico op overgewicht vergroot en het daarnaast ook nog eens moeilijker maakt om af te vallen.

Wie is William van der Klaauw?

William van der Klaauw is de auteur van het boek ‘Perfect slapen in 7 stappen’.

Perfect slapen in 7 stappen william van der klaauw slaapwijzer

William van der Klaauw, Auteur van het boek perfect slapen in 7 stappen, schrijft en adviseert over slaapproblemen. Hij richt zich liever op de echte oorzaken van slaapproblemen.

Ook is hij een slaap- en ervaringsdeskundige. Zo kampte William zelf lange tijd met slaapproblemen. Na heel wat uren op het internet en na van alles te hebben uitgeprobeerd om zijn slaapprobleem op te lossen, kwam hij er achter dat er niet 1 oorzaak is voor het slaapprobleem maar juist dat dit samenhangt met allerlei factoren.

Dus weg met al die kruidenmiddeltjes, kussensprays en andere ‘oplossingen’ die toch niet helpen.

Vanuit al deze heldere inzichten en opgedane kennis, ontwikkelde hij de 7 stappen die er op gericht zijn om je slaapprobleem nu voor eens en voor altijd op te lossen.

slapen slaapprobleem

Naast het boek heeft William de website slaapwijzer.net in zijn beheer. Op deze website plaats hij elke week interessante wetenschappelijke artikelen over slaap en slaapproblemen. Tevens heeft hij een forum waar gelijkgestemden met elkaar in gesprek kunnen gaan.William weet waar hij het over heeft. Met al zijn kennis die hij in het boek heeft gestopt, wil William jou helpen om af te rekenen met slaapproblemen.

Het Boek: Perfect slapen in 7 stappen

Hormonen spelen een belangrijke rol bij het wel of niet kunnen slapen. Niet alleen Melatonine (het slaaphormoon) draagt hier aan bij maar ook Cortisol (stresshormoon) en Insuline (suikerhormoon) hebben een grote invloed op de aanmaak van melatonine. Het is namelijk zeer belangrijk dat deze hormonen met elkaar in balans zijn.

Om je slaapprobleem daadwerkelijk op te lossen zul je terug moeten naar de basis. Zorgen voor balans in je hormonen en de natuurlijke aanmaak van Melatonine. Het boek helpt je hier stap voor stap bij. Je krijgt handige tips, informatie, advies en de handvaten waarmee je daadwerkelijk aan de slag kunt.

Verwacht van dit boek geen snelle doorslaapmethode. Integendeel om alle stappen door te voeren en dingen aan te passen kost nu eenmaal tijd. Immers, je slaapprobleem onstond ook niet zomaar ineens. Dit is vaak een gevolg van een opeenstapeling van allerlei factoren. Door het stappenplan uit het boek te volgen en ook echt alle stappen te doorlopen zul je wel vrij snel veranderingen op kunnen merken. Dit zal je tevens ook weer motiveren om door te gaan om zo eens en voor altijd van je slaapprobleem af te raken.

Mijn eindconclusie

In plaats van het probleem te bestrijden, zouden we meer moeten gaan werken aan de oorzaak! Zo ook voor slaapproblemen. Nog te vaak krijgen mensen met slaapproblemen de nodige slaapmiddelen voorgeschreven door de huisarts op het moment als ze op consult komen met een slaapprobleem. Voor veel mensen lijkt dit de oplossing. Helaas is dit maar tijdelijk. Het is zelfs zo dat slaapmiddelen uiteindelijk je natuurlijke slaapritme verstoren.

Lees ook: Wat is slaap?

Een slaapprobleem is ook niet zomeer ineens op te lossen. Hiervoor zul je je echt moeten verdiepen in het probleem. Maar ik ben van mening dat het voorschrijven van slaapmiddelen te snel wordt gedaan. Als iedere cliënt eerst het boek: perfect slapen in  7 stappen, mee zou krijgen alvorens er slaapmedicatie wordt voorgeschreven, zou dat al een hele mooie ontwikkeling zijn.

Perfect Slapen in 7 Stappen kopen

Al met al ben ik dus zeer tevreden over het perfect slapen in 7 stappen boek. De stappen die William uitlegt zijn duidelijk, waardoor het voor iedereen makkelijk te volgen en toe te passen is in de praktijk. Dus geen ingewikkelde methode of lastig te begrijpen taalgebruik. Bovendien leest het boek makkelijk weg.

Perfect slapen in 7 stappen
Perfect slapen in 7 stappen

Het boek is geschikt voor jou als je last hebt van slapeloosheid en/of midden in de nacht vaak wakker wordt, waardoor je overdag moe en lusteloos bent. Ben jij helemaal klaar met je slaapprobleem? Heb je al van alles geprobeerd en wil je nu eindelijk eens goed door kunnen slapen en bovendien fit en uitgerust wakker worden?  Dan is perfect slapen in 7 stappen het juiste boek voor jou!

Als je alle 7 genoemde stappen en de bijbehorende informatie gaat toepassen, dan zul je beter gaan slapen.

Iedereen kan namelijk perfect slapen. Dus ook jij! Maar dan moet je wel eerst terug naar de basis.

Wil je het Perfect Slapen in 7 Stappen boek kopen? Maak dan gebruik van deze aanbieding. Je krijgt dan direct toegang tot de digitale versie (PDF) die je vervolgens meteen kunt downloaden. Het hardcover boek zal per post naar je worden verzonden. Ook ontvang je alle bijbehorende extra’s voor de helft van de prijs van € 37,00 i.p.v. €74.  Let op: deze prijs is tijdelijk!!! 

Je loopt geen enkel risico met je aankoop want je bent verzekerd van een 90 dagen niet goed geld terug garantie. Dit houdt in dat als je niet tevreden bent  over het boek en de behaalde resultaten je gewoon binnen 90 dagen je geld terug kan vragen. Op deze manier kun je de 7 stappen in het boek rustig doorvoeren en loop je dan ook geen enkel risico op een miskoop.

wat is slaap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.