Puur Gezond boekrecensie slank in 8 stappen

Puur Gezond slank in 8 stappen boekrecensie

Toen ik in 2016 begon als gewichtsconsulente, was ik nog naastig op zoek naar een methode om mee te gaan werken. Een methode waarbij ik stap voor stap mijn cliënten kon begeleiden. Al snel vond ik aansluiting bij PuurGezond en ging ik werken met het stappenplan: slank in 8 stappen. Nog steeds ben ik zeer blij met deze methode. Bij dit stappenplan hoort het boek: Puur Gezond slank in 8 stappen. Als je stap-voor-stap wilt afvallen met lekker en echt eten, is dit boek een aanrader.

Het boek Puur Gezond slank in stappen

Het boek is een uitgave van Scriptum en geschreven door Karine Hoenderbos. Karine is diëtist en journalist. Ook is ze mede oprichter van PuurGezond.nl.

Puur gezond slank in 8 stappen

Van het boek zijn er inmiddels al duizenden exemplaren gedrukt. Voor deze boekrecensie gebruikte ik de 4e druk.

Puur gezond Slank in 8 stappen

Bij Puur Gezond ligt de nadruk op puur en gezond eten. Verse, onbewerkte en volwaardige producten. Dus geen pakjes en zakjes maar zelf aan de slag gaan om bijv. die lekkere soep of dat  lekkere sausje te maken. PuurGezond staat voor meer smaak, meer voedingswaarde en meer verzadiging. Vanuit dit principe, volg je een 8 stappenplan. Puur gezond sΙank in 8 stappen door stap voor stap je eetpatroon geleidelijk aan te passen.

De indeling van het boek

Naast een voorwoord en een inleiding, is het boek opgebouwd uit verschillende delen en bijlagen. Dit maakt het boek erg overzichtelijk en op deze manier word je stap-voor-stap voorbereid op het aanpassen en veranderen van je voeding en leefstijl.  Dat is ook het mooie aan dit boek. In de meeste afslankboeken ligt de focus op voeding. Er wordt beschreven wat je niet mag eten, er worden calorieën geteld en aan de hand daarvan volg je een menu’s. Zodra je deze menu’s vaak doorlopen hebt, weet je zelf nog niets over voeding en val je al snel terug in je oude patroon.PuurGezond boek

Bij PuurGezond werk je aan het totaalplaatje. Dus voeding en leefstijl. Leefstijl is minstens zo belangrijk om gewicht te verliezen. Bovendien leer je van alles over voeding waardoor je inzicht krijgt welke producten je beter kunt kiezen om je lijf gezond te houden en waarom.

Deel A: lekker puurgezond eten en afvallen

In dit deel wordt ingegaan op het PuurGezond en slank plan. Wat is het precies, wat kun je eten per dag en hoe lees je de puurGezond piramide af? Op deze en andere vragen krijg jij in het eerste deel het antwoord. Ook leer je wat de 10 spelregels van het PuurGezond  en slank plan zijn en kun je een vragenlijst invullen om te zien hoe je ervoor staat.

Na het volgen van het 8 stappenplan vul je deze vragenlijst nogmaals in. Daardoor kun je dan goed zien wat er allemaal veranderd is. Je zult versteld staan van het resultaat. Hierdoor wordt pas goed duidelijk wat voor een vooruitgang er al mogelijk is in slechts 8 weken!

Deel B: In 8 weken naar een gezond eetpatroon

In dit deel ga je daadwerkelijk aan de slag. Het 8 weken stappenplan gaat van start. Vanaf nu volg je elke week een nieuwe stap op. Per week wordt elke stap duidelijk uitgelegd, krijg je praktische tips, advies, inzichten en eettips.

Op deze manier wordt er elke week (8 weken lang) een nieuwe stap behandeld. Als je het tempo van het boek volgt dan beheers jij, na deze acht weken, alle stappen en heb je deze doorgevoerd.

In de praktijk zie ik nog weleens dat cliënten iets langer over het stappenplan doen. Dit is ook helemaal geen probleem. De ene stap is nu ook eenmaal lastiger door te voeren dan de andere. Volg hierbij dan ook je eigen tempo. Het gaat uiteindelijk om het beheersen van de stappen en niet om de snelheid. Elke stap is er weer een vooruit.

Deel C: Weekmenu’s en recepten

Als je alle 8 stappen van Deel C hebt doorlopen, dan kun je aan de slag met de weekmenu’s. In dit deel van het boek vind je maar liefst 3 complete weekmenu’s. Na elk weekmenu volgen de recepten van die week. Wel even een puntje om op te letten: Bij de meeste recepten wordt qua ingrediënten uitgegaan van 4 personen. 

Ben je met minder personen dan kun je:

  • Of de ingrediëntenlijst aanhouden en de helft van het bereide gerecht bewaren of invriezen.
  • Of alle benodigde ingrediënten halveren.

De recepten zijn Puur en Gezond. Dus koken met pure voedingsmiddelen, zonder pakjes en zakjes, met producten die je gewoon in de supermarkt kunt kopen.

Puur en gezond koken

Deel D: eerste hulp bij afvallen

Zo kan het gebeuren tijdens het afvallen dat het even niet zo gaat zoals je graag zou willen. Je omgeving werkt niet mee, je valt even niet meer af of je zit gewoon even niet zo lekker in je vel. In dit deel ‘eerste hulp bij afvallen’ lees je alles over hoe je hier mee om kunt gaan. Dus op welk moment van het slank plan je je ook bevindt, de eerste hulp bij afvallen kun je altijd raadplegen.

Zelf aan de slag met het persoonlijke slank plan? Het boek ‘Puur Gezond slank in 8 stappen’ kun je hier inkijken of aanschaffen.

Deel E: Meer over PuurGezond

In dit laatste deel lees je meer over PuurGezond. Daarnaast bevat het boek nog 2 extra bijlages met daarin een handig lijstje van producten die PuurGezond en slank zijn.  Een overzicht met bewerkte versus pure producten en een handig beweegplan die je voor jezelf in kunt vullen.

Mijn oordeel over het boek

Al vele jaren werk ik als gewichtsconsulent met de 8 stappen van Puur Gezond. Mijn ervaring is ronduit positief. Niet alleen val je af met het PuurGezond plan, maar je leert ook nog eens ontzettend veel over voeding en leefstijl. Ik werk zelf graag met lijstjes. Dit geeft veel overzicht aan cliënten die willen afvallen en niet weten waar ze moeten beginnen. Daarnaast zijn de vragenlijsten ontzettend handig. Zo zie je al snel wat goed gaat en waar je knelpunten liggen. Daar kun je dan gericht mee aan de slag.

Bovendien werkt een stappenplan veel beter omdat je op deze manier in kleine stapjes dingen aanpast of vervangt. Dit is veel makkelijker door te voeren en nog belangrijker: ook vol te houden. Zeker op lange termijn. Wat het is toch uiteindelijk de bedoeling dat je niet alleen afvalt maar dat de kilo’s ook daadwerkelijk wegblijven.

Afvallen gaat niet meer om wat je niet mag eten maar juist om wat je wel mag eten. Door de vele eettips en recepten in het boek kom je niks te kort. Het boek laat je zien dat er zoveel keus is in lekker en gezond eten. Uiteindelijk ben je niet op dieet maar pas je je leefstijl aan.

Puur gezond slank in 8 stappen is het boek voor jou als jij:

check je leefstijlWilt afvallen en gezonder wilt leven
check je leefstijlDit stap voor stap wilt doen 
check je leefstijlDaarnaast alles wilt weten over voeding en leefstijl
check je leefstijlKlaar bent met diëten
check je leefstijlOp zoek bent naar recepten met pure en gezonde producten

Puur gezond slank in 8 stappen boekrecensie

Persoonlijke begeleiding

Zoek je persoonlijke begeleiding bij overgewicht waarbij gebruikt wordt gemaakt van de methode van PuurGezond? Dan kun je bij mij terecht. Als BGN gewichtsconsulente bied ik trajecten aan waarbij ik gebruik maak van het Puur Gezond slank in 8 stappen plan. Mijn werkgebied is heel Nederland en België. Kijk hier voor meer informatie of neem contact met mij op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.