perfect slapen in 7 stappen slaapwijzer boekrecensie

Perfect slapen in 7 stappen (slaapwijzer) boekrecensie

Halverwege vorig jaar volgde ik de cursus slaapcoaching. In de eerste instantie als aanvulling op mijn functie als gewichtsconsulent. Regelmatig heb ik cliënten die kampen met overgewicht in combinatie met slaapproblemen. Echter de cursus was zo interessant dat mijn interesse in het onderwerp slaap de afgelopen periode alleen maar is toegenomen. Als verdieping zocht ik naar boeken over slaap. Regelmatig kwam hierbij het boek ‘perfect slapen in 7 stappen’ van slaapwijzer.net voorbij. Omdat ik best nieuwsgierig was naar dit boek, ben ik het gaan lezen. In deze recensie vertel ik mijn visie over dit boek.

perfect slapen in 7 stappen

Je spreekt van een slaapprobleem als je langere tijd moeite hebt met inslapen, slecht slaapt of vroeg wakker wordt. Zo zijn er oorzaken die je makkelijk aan kunt wijzen. Bijv. een stressvolle periode of lichamelijke klachten.  Maar wat als je de reden echt niet weet? En als je dan verschillende dingen probeert zonder resultaat, dan kun je behoorlijk wanhopig raken.

Het opvolgen van een enkele tip zoals bijvoorbeeld: blauw licht vermijden voor je gaat slapen, zal dan ook geen effect hebben op je slaapprobleem. Hier is veel meer voor nodig.

Vaak heb je zelf al van alles geprobeerd om je probleem op te lossen: Oppassen met cafeïne, niet meer achter je tablet vlak voor het slapengaan, enz, enz…. Misschien heb je zelfs geld uitgegeven aan allerlei middeltjes. Maar als niets lijkt te werken kun je hier behoorlijk wanhopig van raken.

Perfect slapen in 7 stappen

Dit kan kloppen volgens William van der Klaauw, de auteur van het boek: ‘perfect slapen in 7 stappen’.  Volgens William  Is een slaapprobleem nooit door 1 oorzaak op te lossen maar hangt deze altijd met meerdere factoren samen.

Terug naar de basis en je richten op de echte oorzaken van het slaapprobleem, welke vaak onzichtbaar zijn.

Van hieruit ontwikkelde hij het boek ‘perfect slapen in 7 stappen’. Het boek dat, als je deze stappen allemaal strikt opvolgt, van je slaapprobleem kan verlossen.

Niet alleen is slecht slapen erg vervelend, het kan op den duur ook nare gevolgen hebben. Zo kunnen slaapstoornissen en chronisch slaaptekort het risico verhogen op:

  • Hoge bloedruk
  • Hartfalen
  • Een onregelmatige hartstlag
  • Een hartaanval
  • een beroerte
  • diabetes type 2

Bovendien hebben verschillende  onderzoeken aangetoond dat weinig slapen het risico op overgewicht vergroot en het daarnaast ook nog eens moeilijker maakt om af te vallen.

Wie is William van der Klaauw?

William van der Klaauw is de auteur van het boek Perfect slapen in 7 stappen

Perfect slapen in 7 stappen william van der klaauw slaapwijzer

Schrijft en adviseert over slaapproblemen. Richt zich liever op de echte oorzaken van slaapproblemen. Auteur van het boek perfect slapen in 7 stappen.

Ook is hij een slaap- en ervaringsdeskundige. Zo kampte William zelf met slaapproblemen. Na heel wat uren op het internet en na van alles te hebben uitgeprobeerd om zijn slaapprobleem op te lossen, kwam hij er achter dat er niet 1 oorzaak is voor het slaapprobleem maar juist dat dit samenhangt met allerlei factoren.

Dus weg met al die kruidenmiddeltjes, kussensprays en andere ‘oplossingen’ die toch niet helpen.

Vanuit al deze heldere inzichten en opgedane kennis, ontwikkelde hij de 7 stappen die er op gericht zijn om je slaapprobleem nu voor eens en voor altijd op te lossen.

slapen slaapprobleem

Naast het boek heeft William de website slaapwijzer.net. in zijn beheer. Op deze website plaats hij elke week interessante wetenschappelijke artikelen over slaap en slaapproblemen. William weet waar hij het over heeft. Met al zijn kennis die hij in het boek heeft gestopt, wil William jou helpen om af te rekenen met slaapproblemen.

Het Boek: Perfect slapen in 7 stappen

Hormonen spelen een belangrijke rol bij het wel of niet kunnen slapen. Niet alleen Melatonine (het slaaphormoon) draagt hier aan bij maar ook Cortisol (stresshormoon) en Insuline (suikerhormoon) hebben een grote invloed op de aanmaak van melatonine. Het is namelijk zeer belangrijk dat deze hormonen met elkaar in balans zijn.

Om je slaapprobleem daadwerkelijk op te lossen zul je terug moeten naar de basis. Zorgen voor balans in je hormonen en de natuurlijke aanmaak van Melatonine. Het boek helpt je hier stap voor stap bij. Je krijgt handige tips, informatie, advies en de handvaten waarmee je daadwerkelijk aan de slag kunt.

Verwacht van dit boek geen snelle doorslaapmethode. Integendeel om alle stappen door te voeren en dingen aan te passen kost nu eenmaal tijd. Immers, je slaapprobleem onstond ook niet zomaar ineens. Dit is vaak een gevolg van een opeenstapeling van allerlei factoren. Door het stappenplan uit het boek te volgen en ook echt alle stappen te doorlopen zul je wel vrij snel veranderingen op kunnen merken. Dit zal je tevens ook motiveren om door te gaan om zo eens en voor altijd van je slaapprobleem af te raken.

Mijn eindconclusie

In plaats van het probleem te bestrijden, zouden we meer moeten gaan werken aan de oorzaak! Zo ook voor slaapproblemen. Nog te vaak krijgen mensen met slaapproblemen de nodige slaapmiddelen voorgeschreven door de huisarts op het moment als ze op consult komen met een slaapprobleem. Voor veel mensen lijkt dit de oplossing. Helaas is dit maar tijdelijk. Het is zelfs zo dat slaapmiddelen uiteindelijk je natuurlijke slaapritme verstoren.

Een slaapprobleem is ook niet zomeer ineens op te lossen. Hiervoor zul je je echt moeten verdiepen in het probleem. Maar ik ben van mening dat het voorschrijven van slaapmiddelen te snel wordt gedaan. Als iedere cliënt eerst het boek: perfect slapen in  7 stappen, mee zou krijgen alvorens er slaapmedicatie wordt voorgeschreven, zou dat al een hele mooie ontwikkeling zijn.

Perfect Slapen in 7 Stappen kopen

Al met al ben ik dus zeer tevreden over het perfect slapen in 7 stappen boek.  De stappen die William uitlegt zijn duidelijk, waardoor het voor iedereen makkelijk te volgen en toe te passen is in de praktijk. Dus geen ingewikkelde methode of lastig te begrijpen taalgebruik. Bovendien leest het boek makkelijk weg.

Het boek is geschikt voor jou als je last hebt van slapeloosheid en/of midden in de nacht vaak wakker wordt, waardoor je overdag moe en lusteloos bent. Ben jij helemaal klaar met je slaapprobleem? Heb je al van alles geprobeerd en wil je nu eindelijk eens goed door kunnen slapen en bovendien fit en uitgerust wakker worden?  Dan is perfect slapen in 7 stappen het juiste boek voor jou!

Als je alle 7 genoemde stappen en de bijbehorende informatie gaat toepassen, dan zul je beter gaan slapen.

Iedereen kan namelijk perfect slapen. Dus ook jij! Maar dan moet je wel eerst terug naar de basis.

Wil je het Perfect Slapen in 7 Stappen boek kopen? Maak dan gebruik van deze aanbieding. Je krijgt dan direct toegang tot de digitale versie (PDF) die je vervolgens meteen kunt downloaden. Het hardcover boek zal per post naar je worden verzonden. Ook ontvang je  alle bijbehorende extra’s voor de helft van de prijs van € 37,00 i.p.v. €74.  Let op: deze prijs is tijdelijk!!! 

Koop hier je boek met korting

Je loopt geen enkel risico met je aankoop want je bent verzekerd van een 90 dagen niet goed geld terug garantie . Dit houdt in dat als je niet tevreden bent  over het boek en de behaalde resultaten je gewoon binnen 90 dagen je geld terug kan vragen. Op deze manier loop je dan ook geen enkel risico op een miskoop.

wat is slaap

Puur Gezond boekrecensie slank in 8 stappen

Puur Gezond slank in 8 stappen boekrecensie

Toen ik in 2016 begon als gewichtsconsulente, was ik nog naastig op zoek naar een methode om mee te gaan werken. Een methode waarbij ik stap voor stap mijn cliënten kon begeleiden. Al snel vond ik aansluiting bij PuurGezond en ging ik werken met het stappenplan: slank in 8 stappen. Nog steeds ben ik zeer blij met deze methode. Bij dit stappenplan hoort het boek: Puur Gezond slank in 8 stappen. Als je stap-voor-stap wilt afvallen met lekker en echt eten, is dit boek een aanrader.

Het boek Puur Gezond slank in stappen

Het boek is een uitgave van Scriptum en geschreven door Karine Hoenderbos. Karine is diëtist en journalist. Ook is ze mede oprichter van PuurGezond.nl.

Puur gezond slank in 8 stappen

Van het boek zijn er inmiddels al duizenden exemplaren gedrukt. Voor deze boekrecensie gebruikte ik de 4e druk.

Puur gezond Slank in 8 stappen

Bij Puur Gezond ligt de nadruk op puur en gezond eten. Verse, onbewerkte en volwaardige producten. Dus geen pakjes en zakjes maar zelf aan de slag gaan om bijv. die lekkere soep of dat  lekkere sausje te maken. PuurGezond staat voor meer smaak, meer voedingswaarde en meer verzadiging. Vanuit dit principe, volg je een 8 stappenplan. Puur gezond sΙank in 8 stappen door stap voor stap je eetpatroon geleidelijk aan te passen.

De indeling van het boek

Naast een voorwoord en een inleiding, is het boek opgebouwd uit verschillende delen en bijlagen. Dit maakt het boek erg overzichtelijk en op deze manier word je stap-voor-stap voorbereid op het aanpassen en veranderen van je voeding en leefstijl.  Dat is ook het mooie aan dit boek. In de meeste afslankboeken ligt de focus op voeding. Er wordt beschreven wat je niet mag eten, er worden calorieën geteld en aan de hand daarvan volg je een menu’s. Zodra je deze menu’s vaak doorlopen hebt, weet je zelf nog niets over voeding en val je al snel terug in je oude patroon.PuurGezond boek

Bij PuurGezond werk je aan het totaalplaatje. Dus voeding en leefstijl. Leefstijl is minstens zo belangrijk om gewicht te verliezen. Bovendien leer je van alles over voeding waardoor je inzicht krijgt welke producten je beter kunt kiezen om je lijf gezond te houden en waarom.

Deel A: lekker puurgezond eten en afvallen

In dit deel wordt ingegaan op het PuurGezond en slank plan. Wat is het precies, wat kun je eten per dag en hoe lees je de puurGezond piramide af? Op deze en andere vragen krijg jij in het eerste deel het antwoord. Ook leer je wat de 10 spelregels van het PuurGezond  en slank plan zijn en kun je een vragenlijst invullen om te zien hoe je ervoor staat.

Na het volgen van het 8 stappenplan vul je deze vragenlijst nogmaals in. Daardoor kun je dan goed zien wat er allemaal veranderd is. Je zult versteld staan van het resultaat. Hierdoor wordt pas goed duidelijk wat voor een vooruitgang er al mogelijk is in slechts 8 weken!

Deel B: In 8 weken naar een gezond eetpatroon

In dit deel ga je daadwerkelijk aan de slag. Het 8 weken stappenplan gaat van start. Vanaf nu volg je elke week een nieuwe stap op. Per week wordt elke stap duidelijk uitgelegd, krijg je praktische tips, advies, inzichten en eettips.

Op deze manier wordt er elke week (8 weken lang) een nieuwe stap behandeld. Als je het tempo van het boek volgt dan beheers jij, na deze acht weken, alle stappen en heb je deze doorgevoerd.

In de praktijk zie ik nog weleens dat cliënten iets langer over het stappenplan doen. Dit is ook helemaal geen probleem. De ene stap is nu ook eenmaal lastiger door te voeren dan de andere. Volg hierbij dan ook je eigen tempo. Het gaat uiteindelijk om het beheersen van de stappen en niet om de snelheid. Elke stap is er weer een vooruit.

Deel C: Weekmenu’s en recepten

Als je alle 8 stappen van Deel C hebt doorlopen, dan kun je aan de slag met de weekmenu’s. In dit deel van het boek vind je maar liefst 3 complete weekmenu’s. Na elk weekmenu volgen de recepten van die week. Wel even een puntje om op te letten: Bij de meeste recepten wordt qua ingrediënten uitgegaan van 4 personen. 

Ben je met minder personen dan kun je:

  • Of de ingrediëntenlijst aanhouden en de helft van het bereide gerecht bewaren of invriezen.
  • Of alle benodigde ingrediënten halveren.

De recepten zijn Puur en Gezond. Dus koken met pure voedingsmiddelen, zonder pakjes en zakjes, met producten die je gewoon in de supermarkt kunt kopen.

Puur en gezond koken

Deel D: eerste hulp bij afvallen

Zo kan het gebeuren tijdens het afvallen dat het even niet zo gaat zoals je graag zou willen. Je omgeving werkt niet mee, je valt even niet meer af of je zit gewoon even niet zo lekker in je vel. In dit deel ‘eerste hulp bij afvallen’ lees je alles over hoe je hier mee om kunt gaan. Dus op welk moment van het slank plan je je ook bevindt, de eerste hulp bij afvallen kun je altijd raadplegen.

Zelf aan de slag met het persoonlijke slank plan? Het boek ‘Puur Gezond slank in 8 stappen’ kun je hier inkijken of aanschaffen.

Deel E: Meer over PuurGezond

In dit laatste deel lees je meer over PuurGezond. Daarnaast bevat het boek nog 2 extra bijlages met daarin een handig lijstje van producten die PuurGezond en slank zijn.  Een overzicht met bewerkte versus pure producten en een handig beweegplan die je voor jezelf in kunt vullen.

Mijn oordeel over het boek

Al vele jaren werk ik als gewichtsconsulent met de 8 stappen van Puur Gezond. Mijn ervaring is ronduit positief. Niet alleen val je af met het PuurGezond plan, maar je leert ook nog eens ontzettend veel over voeding en leefstijl. Ik werk zelf graag met lijstjes. Dit geeft veel overzicht aan cliënten die willen afvallen en niet weten waar ze moeten beginnen. Daarnaast zijn de vragenlijsten ontzettend handig. Zo zie je al snel wat goed gaat en waar je knelpunten liggen. Daar kun je dan gericht mee aan de slag.

Bovendien werkt een stappenplan veel beter omdat je op deze manier in kleine stapjes dingen aanpast of vervangt. Dit is veel makkelijker door te voeren en nog belangrijker: ook vol te houden. Zeker op lange termijn. Wat het is toch uiteindelijk de bedoeling dat je niet alleen afvalt maar dat de kilo’s ook daadwerkelijk wegblijven.

Afvallen gaat niet meer om wat je niet mag eten maar juist om wat je wel mag eten. Door de vele eettips en recepten in het boek kom je niks te kort. Het boek laat je zien dat er zoveel keus is in lekker en gezond eten. Uiteindelijk ben je niet op dieet maar pas je je leefstijl aan.

Puur gezond slank in 8 stappen is het boek voor jou als jij:

check je leefstijlWilt afvallen

check je leefstijl

Dit stap voor stap wilt doen 

check je leefstijl

Daarnaast alles wilt weten over voeding en leefstijl

check je leefstijl

Klaar bent met diëten

check je leefstijl

Op zoek bent naar recepten met pure en gezonde producten

Puur gezond slank in 8 stappen boekrecensie

Persoonlijke begeleiding

Zoek je persoonlijke begeleiding bij overgewicht waarbij gebruikt wordt gemaakt van de methode van PuurGezond? Dan kun je bij mij terecht. Als BGN gewichtsconsulente bied ik trajecten aan waarbij ik gebruik maak van het Puur Gezond slank in 8 stappen plan. Mijn werkgebied is heel Nederland en België. Kijk hier voor meer informatie of neem contact met mij op.