Wat is een remissiecoach

Wat is een remissiecoach? En hoe ga ik dit toepassen als gewichtsconsulent?

Afgelopen zaterdag heb ik mijn diploma gehaald voor de opleiding Remissiecoach. Met gezonde spanning vertrok ik die ochtend naar Groningen voor de laatste lesdag en het examen. Het examen was pittig maar ik kan met trots zeggen dat ik ben geslaagd! Dit is weer een hele mooie verdieping erbij die aansluit bij mijn werk als … Verder lezen Wat is een remissiecoach? En hoe ga ik dit toepassen als gewichtsconsulent?

online gewichtsconsulent afvallen door gewoon te eten

De rol van de weegschaal: Veel meer dan wegen van gewicht alleen.

Sinds mijn start als gewichtsconsulente hebben er al vele mensen op mijn weegschaal gestaan. Aan het begin van een nieuw te volgen traject, tussendoor om de voortgang te bekijken of tijdens een eenmalige lichaamsanalyse. Telkens is de rol van de weegschaal veel groter dan alleen maar wegen. De weegschaal vertelt mij zo veel meer dan … Verder lezen De rol van de weegschaal: Veel meer dan wegen van gewicht alleen.

Wat is een gewichtsconsulente?

Een gewichtsconsulente kan verschillende benamingen hebben. Sommigen noemen hunzelf voedingscoach, voedingsdeskundige, gewichtscoach. Doorgaans komt het allemaal op hetzelfde neer. Maar wat is nu eigenlijk een gewichtsconsulente? Wat is een gewichtsconsulente? Kort gezegd: Een gewichtsconsulente is iemand die uitsluitend gezonde mensen begeleidt met overgewicht maar ook ondergewicht door middel van goede voeding volgens de richtlijnen van … Verder lezen Wat is een gewichtsconsulente?