online gewichtsconsulent afvallen door gewoon te eten

Methode voor een gewichtsconsulent

Mensen begeleiden en coachen bij het afvallen. Dat is wat ik wil en de reden dat ik begon aan de opleiding tot gewichtsconsulent. Alhoewel ik op dit moment van schrijven nog niet klaar ben, sneup ik regelmatig het internet af voor informatie over de gewichtsconsulent. In gedachten ben ik al van alles aan het opzetten. Momenteel ben ik mij aan het oriënteren en op zoek naar een methode voor een gewichtsconsulent.

op zoek naar een methode

Hoe wil ik het straks als ik klaar ben met de studie gewichtsconsulente?

In ieder geval wil ik voor mijzelf beginnen als ZZP-er. Maar wil ik een eigen praktijk openen? of toch liever bij cliënten thuis? Wellicht beide, of dan toch een ruimte huren? Hoe dan ook, ik wil graag met een methode gaan werken. Een methode voor een gewichtsconsulent. Maar zo makkelijk om een methode te vinden is het nog niet. Waarschijnlijk zullen het er dus 2 gaan worden. Zodat een cliënt kan kiezen wat het beste bij hem/haar past qua leefstijl en voeding.

Zo zijn er meerdere methodes die mij wel aanspreken en dat maakt het voor mij dus lastig kiezen om een methode voor een gewichtsconsulent te vinden. In ieder geval wil ik een methode zonder shakes, poeders of pillen. Dit vind ik geen natuurlijke manier om af te vallen. En hier sta ik ook niet achter. Bovendien past dit ook niet binnen de regels om lid te worden bij de BGN: de beroepenvereniging voor gewichtsconsulenten.

Methode voor een gewichtsconsulent: Fit en Slank

Via internet heb ik een leuke methode gevonden van Anja Bastings van Fit & Slank. Na wat over en weer gemaild te hebben, belde ze mij onlangs op voor een afspraak. Toevallig was ze in Friesland dus of het mogelijk was om af te spreken. Samen met nog een gewichtsconsulente heeft dit gesprek inmiddels plaatsgevonden. Fit & Slank is een hele mooie uitgewerkte methode. En er wordt gewerkt met een werkboek wat mij toch wel heel erg aanspreekt. We hebben een heel leuk gesprek gehad wat eigenlijk veels te kort was. images Echt respect voor Anja Bastings hoe ze in 15 jaar alles heeft opgebouwd. Daar kan ik alleen nog maar van dromen… Alle informatie heb ik evan laten bezinken en voor de nu is de conclusie: als de wiedeweerga aan de studie en het diploma halen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.