tabasco pepersaus

Positieve effecten van pepersaus + gratis recept.

Wat is een gezonde smaakmaker?  Veelal is het lastig om een natuurlijke smaakmaker te vinden die gezond is en geen nare toevoegingen bevat. Tabasco (pepersaus) is zo’n natuurlijke smaakmaker. Deze pepersaus is een  pure smaakmaker voor bijvoorbeeld soepen, sauzen en eenpansgerechten. En ook niet onbelangrijk, Tabasco is gewoon verkrijgbaar in elke supermarkt. In dit artikel de positieve effecten van pepersaus.

positieve effecten van pepersaus

Positieve effecten van pepersaus

Een gezonde levensstijl is anno 2019 geen trend meer, maar een omschakeling naar nieuwe gewoontes. De behoefte aan natuurlijke, plantaardige en gezonde levensmiddelen zien we niet alleen bij de jongere generatie, maar zeker ook bij ouderen toenemen. In de bereiding van ons eten wordt steeds meer geprobeerd zout, suiker en vet  te reduceren. Uit veelvuldige onderzoeken blijkt dat pepers en pepersaus positieve effecten hebben op onze gezondheid en kunnen helpen bij een gezonde leefstijl. Tabasco® heeft deze positieve effecten van pepersaus op een rijtje gezet.

Natriumarm

Volgens het voedingscentrum krijgt meer dan 80% van de Nederlandse bevolking meer zout binnen dan de maximale hoeveelheid van 6 gram per dag. Zout bevat 0,4 gram natrium per gram en is daarmee de belangrijkste bron van natrium. Mensen die hun zoutinname willen beperken, zonder smaak in te leveren kunnen het zout vervangen door een natriumarm product dat wel hartigheid geeft. Zout in een recept is gemakkelijk te vervangen door een gelijke hoeveelheid Tabasco® saus. Deze pepersaus is gemaakt op basis van natriumarm (Avery Island) zeezout en bevat slechts 30 milligram natrium per theelepel. De pittigheid zal verminderen bij verhitting, maar de hartigheid blijft en maakt zout en peper toevoegen overbodig.

Suiker- en vetreductie

Voor een eetpatroon waarbij de inname van calorieën moet worden verlaagd, wordt naast zout  suiker en vet beperkt. Om zoveel mogelijk smaak, rondheid en hartigheid te behouden, kunnen een paar druppels pepersaus het verschil maken. Tabasco® wordt gemaakt van gemalen pepers, zeezout en gedistilleerd azijn zonder enige toevoeging: geen suiker, geen verzadigde vetten, geen conserveringsmiddelen, geen koolhydraten, geen gluten. Zo is de saus halal, koosjer, vegetarisch-veganistisch en vrij van genetisch gemanipuleerde organismen.

Capsacïne

Pepers bevatten capsaïcine – het moleculaire element dat de hete smaak veroorzaakt. In diverse onderzoeken worden veel gezonde werkingen toegeschreven aan dit ingrediënt. Zo heeft het een antibacteriële werking: het werkt pijnstillend, verlicht jeuk en zorgt ervoor dat je minder snel verkouden wordt. In de medische vakpers wordt gesproken over een verhoging van de weerstand, het voorkomen van maag- darmklachten en een verlaging van de bloeddruk.

Gezonde smaakmaker uit een flesje

Er wordt zelfs gezegd dat het endorfines vrijmaakt, dus het zou ook positief op je geluksgevoel kunnen werken!

Salade van avocado, roerei met zoet-pittige topping

recept tabasco saus

Zelf aan de slag met Tabasco® en inspiratie nodig? Download dan hier jouw gratis recept van een salade van advocado, roerei met zoet-pittige topping.

Tips voor een gezonder eetpatroon

10 tips voor een gezonder eetpatroon alleen door gebruik van Tabasco®  pepersaus:

  1. Mede door de hoge concentratie pepers, volstaat de helft van de hoeveelheid gewone pepersaus, indien Tabasco® pepersaus gebruikt wordt.
  2. Vervang zout in marinades en dressings door een paar druppeltjes Tabasco®
  3. Kook pasta in water met Tabasco® in plaats van zout.
  4. Niet iedereen heeft behoefte aan dezelfde hoeveelheid pit en hartigheid in het gerecht. Zet een flesje Tabasco® op tafel voor een eigen smaaktoevoeging.
  5. Vervang peper en zout in de stamppot door een paar druppeltjes pepersaus: deze wordt veel smakelijker.
  6. Pimp je alcoholvrije cocktail op met wat Tabasco®. Het effect zal je verbazen!
  7. Om varkensvlees, kip of hamburgers beter verteerbaar te maken, voeg een fijngehakt uitje, knoflook en een halve theelepel Tabasco® toe aan een pond vlees.
  8. Vervang chiliolie door een paar druppels Tabasco®
  9. Probeer eens Tabasco® in plaats van peper én zout in een omelet of scrambled eggs (zie recept onderaan deze tips).
  10. Vegetarische gerechten krijgen meer hartigheid met het gebruik van Tabasco®

Meer inspiratie nodig?

50 recepten in 30 minuten

⇒50 recepten in 30 minuten⇐

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.