Boeken over afvallen, voeding en leefstijl

Om mijn kennis up to date te houden lees ik veel boeken. Boeken over afvallen, voeding en leefstijl. Ik hou van boeken die veel meer toevoegen dan een standaard dieet. Ik lees dan ook alleen boeken over afvallen zonder dieet, boeken die gebasseerd zijn op gedragsverandering en psychologie. Bijvoorbeeld boeken over de reden achter waarom iemand eet en hoe je dit gedrag blijvend zou kunnen veranderen. Door de jaren heen heb ik al heel veel boeken gelezen. Hieronder deel ik mijn favoriete boeken over afvallen, voeding en leefstijl.

(H)erken je honger van Marie jose Torenvliet

Hou jij je tijdens het afvallen alleen maar bezig met wat je wel of niet mag eten? Kijk dan eens verder. Verdiep je eens in jouw honger. Wist je dat er wel 15 verschillende soorten honger zijn? Door je honger te leren herkennen, is het veel makkelijker om je overgewicht aan te pakken. Want waarom eet je eigenlijk? Of je nu eet omdat je moe bent, verdrietig bent, stress hebt, enz. Allerlei soorten honger komen aan bod.

Herken je honger

Bekijk het boek hier

⇒Lees ook: https://www.natuurlijkida.nl/wat-is-honger/

Puur gezond slank in acht stappen

Als gewichtsconsulent werk ik zelf met de methode van Puur Gezond. Dit boek is opgedeeld in 8 stappen die je kunt volgen. Het spreekt mij enorm aan omdat je stap voor stap toe werkt naar een gezondere leefstijl. Daarnaast bevat het boek allerlei praktische informatie over Puur en gezond eten. Incl. allerlei menu’s en recepten.

boek puur gezond slank 8 stappen

Bekijk het boek hier

→Lees ook: de boekrecensie van puur gezond slank in 8 stappen.

Perfect slapen in 7 stappen

Heb je problemen met slapen en wil je graag de oorzaak aanpakken i.p.v. het gevolg bestijden met slaapmedicatie? Dan is dit het boek wat jou daar bij kan helpen. In slechts 7 stappen word je begeleid om je slaapprobleem aan te pakken en op te lossen.

Perfect slapen in 7 stappenMaak korte metten met slaapproblemen? Bekijk het boek hier.