Boeken over afvallen, voeding en leefstijl

Om mijn kennis up to date te houden lees ik veel boeken. Boeken over afvallen, voeding en leefstijl. Ik hou van boeken die veel meer toevoegen dan een standaard te volgen dieet. Ik lees dan ook alleen boeken over afvallen zonder dieet, boeken die gebasseerd zijn op gedragsverandering en psychologie. Bijvoorbeeld boeken over de reden achter waarom iemand eet en hoe je dit gedrag blijvend zou kunnen veranderen. Door de jaren heen heb ik al heel veel boeken gelezen. Hieronder deel ik mijn favoriete boeken over afvallen, voeding en leefstijl.


Eet beter in 28 dagen

In Eet beter onderstreept huisarts Tamara de Weijer het belang van gezond eten, beweging en ontspanning. Het effect van een goede leefstijl op onze gezondheid is groot en iedereen kan hiermee aan de slag. Geen pillen, maar paprika dus!
Dat mensen met overgewicht baat hebben bij een bepaald dieet weten de meesten van ons wel. Maar ook veel andere chronische aandoeningen, zoals bijvoorbeeld diabetes type 2, kunnen ingeperkt worden met een gezonde leefstijl. In veel gevallen kan medicijngebruik omlaag of zelfs helemaal achterwege gelaten worden.

eet beter in 28 dagen tamara weijer

Bekijk het boek hier

Dat is mooi, maar de vraag “Wat is gezond?’ lijkt met al die tegenstrijdige diëten wel lastig te beantwoorden. Huisarts Tamara de Weijer laat zien dat het toch simpel kan zijn: met de focus op groenten en fruit en een beperking van koolhydraten begin je goed op de weg naar beter.
Boordevol toepasbare informatie voor elke dag, en vooral heel veel snelle, makkelijke en lekkere recepten en weekmenu’s. Een onmisbare tool voor alle Nederlanders, zeker ook voor artsen en zorgprofessionals.

Lees ook de boekrecensie: eet het beter in 28 dagen


(H)erken je honger van Marie jose Torenvliet

Hou jij je tijdens het afvallen alleen maar bezig met wat je wel of niet mag eten? Kijk dan eens verder door je te verdiepen in je honger. Wist je namelijk dat er wel 15 verschillende soorten honger zijn?

Herken je honger

Bekijk het boek hier

Door je honger te leren herkennen, is het veel makkelijker om je overgewicht aan te pakken. Want waarom eet je eigenlijk? Of je nu eet omdat je moe bent, verdrietig bent, stress hebt, enz. Allerlei soorten honger komen aan bod.

⇒Lees ook: https://www.natuurlijkida.nl/wat-is-honger/


Puur gezond slank in acht stappen

Als gewichtsconsulent werk ik zelf met de methode van Puur Gezond. Dit boek is opgedeeld in 8 stappen die je kunt volgen. Het spreekt mij enorm aan omdat je stap voor stap toe werkt naar een gezondere leefstijl.

boek puur gezond slank 8 stappen

Bekijk het boek hier

Daarnaast bevat het boek allerlei praktische informatie over Puur en gezond eten. Incl. allerlei menu’s en recepten.

⇒Lees ook: de boekrecensie van puur gezond slank in 8 stappen.


Perfect slapen in 7 stappen

Heb je problemen met slapen en wil je graag de oorzaak aanpakken i.p.v. het gevolg bestijden met slaapmedicatie? Dan is dit het boek wat jou daar bij kan helpen. In slechts 7 stappen word je begeleid om je slaapprobleem aan te pakken en op te lossen.

Perfect slapen in 7 stappenMaak korte metten met slaapproblemen? Bekijk het boek hier.

⇒Lees ook: de boekrecensie van perfect slapen in 7 stappen