brain balance journal

Brain balance journal: De ultieme tool om iemand aan te zetten tot dagelijkse actie

Hoe pak je het aan als je gezonder wilt leven? De meeste mensen die ineens hun complete leefstijl omgooien zonder dat ze hierbij een plan hebben, zullen vrijwel altijd terugvallen in hun oude gewoonten. Charlotte Labee heeft een Journal ontwikkeld: De Brain Balance Journal. Deze journal is de tool om in te zetten voor jouw gezondheid. Zet al je gezonde voornemens en plannen om in een doel met behulp van deze handige planner.

In mijn begeleiding ondersteun ik cliënten bij het bepalen van hun doel en werken we dit uit in kleine stappen. Deze stappen mogen dan wel klein lijken, het werkt uiterst effectief bij het veranderen van gedrag op de lange termijn. Een journal kan hierbij ook ondersteuning bieden. Door dingen op te schrijven en afspraken met jezelf te maken en telkens te reflecteren, werk je stapje voor stapje toe naar je doel.

Brain Balance-Journal van Charlotte Labee

Of je nu beter met stress en angsten wilt leren omgaan, je mindset wil veranderen, focus wilt aanbrengen, je levensstijl wilt ontwikkelen of grote stappen wilt zetten bij het bereiken van je persoonlijke dromen: alles begint met het veranderen van je hersenen.

Brain Balance journal van Charlotte Labee: De ultieme tool om iemand aan te zetten tot dagelijkse actie

Om mensen hierbij te helpen lanceert Charlotte Labee de Brain Balance-Journal: de ultieme tool om iemand aan te zetten tot dagelijkse actie. Want journalen verandert je brein écht!

Journalen verandert je hersenen (en leven)

Schrijven in een journal verhoogt je concentratie en verlaagt je stressniveau: door dingen op te schrijven maak je zaken concreet. Je denk- en leervermogen verbeteren daardoor en ook je humeur en creativiteit. Charlotte: “Iets wat je herhaaldelijk opschrijft en aandacht geeft, verandert je neurale netwerken. Je hersenen veranderen, en daardoor je leven.” 

Bereik je doelen in maar 15 minuten per dag!

Journalen is een hele effectieve methode om concreet met doelen aan de slag te gaan. Een journal is een soort agenda, maar dan één die met jou meedenkt.

Brain balance journal: De planner voor jouw gezondheid

In de Brain Balance-Journal van Charlotte Labee vind je dag-, week- en maandpagina’s met hierbij opdrachten, tips, waardevolle inzichten en tools, waarmee je dagelijks aan de slag kunt. Ook vind je er dag-, week- en maanddoelen, reflectiemomenten, recepten en nog veel meer. 

brain balance journal charlotte labee

Dagoverzichten, weekplanningen en maandoverzichten

Charlotte: “Met 90 dagoverzichten, 12 weekplanningen en 3 maandoverzichten zorg jij voor een duidelijk overzicht en maak je de juiste stappen naar Brain Balance.” Alle belangrijke breinthema’s komen in de Brain Balance-Journal aan bod: breinkennis, stress, slaap, Brain Food, beweging en ontspanning. “Door 90 dagen lang concreet met tips en opdrachten aan de slag te gaan, kun je veranderingen in je brein laten plaatsvinden. Zo herprogrammeer jij je brein in slechts 15 minuten per dag”, aldus Charlotte.

Lees ook: Plan je slanker met behulp van de Purpuz planner

Wanneer je iedere dag bewust met een onderwerp aan de slag gaat, verandert dat direct iets in de neurobiochemische processen. “Neem bijvoorbeeld ‘dankbaarheid’. Als je elke dag één ding opschrijft waarvoor je dankbaar bent, ontwikkel je de hersenverbindingen op dankbaarheid. Hierdoor zal je brein sneller geneigd zijn om positief te denken.” Kortom: bewust bezig zijn met positiviteit zorgt voor een positieve ontwikkeling in je brein.  

De brain balance journal

De Brain Balance-Journal is iets voor jou als je:
• Graag wilt veranderen
• Weinig energie hebt
• Regelmatig stress ervaart
• Gezonder wilt eten en leven
• Sneller stappen wilt zetten richting je doelen en dromen
• Meer kennis wil ontwikkelen over je hersenen
• Iedere dag met deze kennis aan de slag wilt
• Preventief wilt leren omgaan met verandering
• Gewoon supergeïnteresseerd bent in je eigen hersenen

Lees hier meer artikelen over Charlotte Labee:

De Brain Balance Journal is verkrijgbaar in 4 verschillende kleuren:

Meer boeken van Charlotte Labee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.